Markus1 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 WitamZakupiłem na Allegro używaną płytę główną jak w temacie. Zamysł był taki, żeby osadzić na niej i7 4790k, podłączyć dysk ssd, ram dual 16 gb 2400, zasilacz corsair hx 750 oraz mocną kartę od AMD. Problem polega na tym, że pomimo clear cemos i rotacji trzema kompletami pamięci ddr3 16gb dual (w tym jeden z listy qvl asusa), płyta widzi tylko 1 moduł. Oczywiście tylko wtedy gdy jest on w drugim banku licząc od procesora. Osadzenie 2 modułów zgodnie z instrukcją, wywala na wyświetlaczu kodów błędów błąd 55 co znaczy brak pamięci. Sprzedawca twierdzi że u niego wszystko działa. Co robić? Jak podepne dowolny ale tylko 1 moduł wszystko działa... Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 płyta może być uszkodzona, gdzie kupiłeś płytę? od prywatnego użytkownika czy od firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Z tego co widzę to chyba prywatny. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 oddaj ją, jeżeli sprawdzałeś to z trzema rodzajami pamięci i wciąż to samo to coś nie tak z tą płytą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Co prawda pamięci są 2400 ale nawet jeśli jest problem z kompatybilnościa to powinny ruszyć na najwolniejszym profilu jedec... Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...