Misio38 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się nad kupnem mini kompa ZOTAC z Celeronem N3050 1.6GHz. Ma to służyć jako odtwarzacz głównie do muzyki i jednak czasem do filmów. Czy ten proc da radę poprawnie odtwarzać flimy max FHD? System to będzie jakiś linux z KODI. Obecnie używam netbooka z Atomem N2600 i co do muzyki to nie mam zastrzeżeń, ale filmy klatkują. Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez Misio38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Ja bym powiedział że ma za mało pamięci L2 już na starcie bo 1 MB i dwa rdzenie.Celeron N3150 ma tego i tego 2x więcej.Sporo zależy od iGPU ale 4 rdzenie zdecydowanie pomagają w przy filmach w FullHD :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio38 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Full HD to rzadkość bo i tak nie mam takiego tv bo nie potrzebuję. Obecnie taki komputerek kosztuje 199 zł. No nie wiem,. Jutro się namyślę. Chodzi mi o to by do filmu nie podłączać laptopa, bo netbook w tym zakresie niedomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 No oki z tym Full HD.Ale podtrzymuje resztę.4 rdzenie i więcej pamięci L2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio38 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Tyle, że ja nie chciałem procesora 7 generacji, a komputerek z Celeronem N3060 za 200 zł. Problem roziwązany bo go kupiłem i działa to co chcę. Czyli filmy do full HD włącznie. I tak nie oglądam w full hd bo nie mam takiego ekranu w domu nawet. Sprzęt głownie do muzyki KODI+dysk sieciowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...