Tudu Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam. Dokupiłem dysk adata sx8200 na m.2 i postawiłem na nim system. Dodatkowo mam podpięte dwa dyski na sata i jeden z nich (Crucial mx200 500gb) zwolnił do poziomu dysku hdd (odczyt poniżej 80MB/s, inne parametry też fatalne, zamieszczę później zdjęcie z cristaldiskmarka). Przed montażem dysku na m.2 zrobiłem testy i crucial miał dobre parametry odczytu i zapisu. Z drugim dyskiem nie ma problemu. Co może być przyczyną? Płyta główna to gigabyte Z170-D3H, najnowszy bios, Windows 10 najnowsza kompilacja, firmware dysku też zaktualizowany, zasilacz nie jest z czarnej listy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Jak zamienisz dyski miejscami (w sensie podłączone do innych gniazd SATA) coś się zmienia? Czy cały czas ten Crucial taki spowolniony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Możliwe że port M.2 dzieli transfer z portem SATA pod który podpięty jest MX500 . Przepnij Cruciala na inny port i sprawdź . Po odpięciu A-Daty prędkość Cruciala wraca do normy czy nadal jest taka niska ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tudu Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Bardzo dziękuje, podpięcie do innego portu sata uzdrowiło dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...