M.Mountain Posted August 26, 2018 Report post Posted August 26, 2018 CZy na tej płycie mogę bezpieczne podkręcić GPU? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
reyden Posted August 26, 2018 Report post Posted August 26, 2018 Jak wyżej - płyta nie ma znaczenie przy OC karty . W większości przypadków kartę kręcisz softowo np. z pomocą MSI Afterburner lub EVGA Precision , czasami opcja OC jest dostępna z poziomu sterowników . Edytowanie biosu karty i ustawianie na sztywno zegarów czy napięć to wyższa szkoła jazdy . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
M.Mountain Posted August 26, 2018 Report post Posted August 26, 2018 @reyden @sdfl Bardziej chodziło mi o sprawę temperatur. Wielokrotnie słyszałem, że przy tej płycie głównej sekcja zasilania bardzo się grzeje, jednak nie jestem pewien czy chodzi jedynie o OC CPU, czy również GPU. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
reyden Posted August 27, 2018 Report post Posted August 27, 2018 Płyta i jej wyposażenie nie ma nic wspólnego z kartą i jej możliwościami ( osiągi czy OC ) . Grzejąca się sekcja zasilania ma tylko znaczenie przy OC procka , nie ma żadnego wpływu na OC karty . 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
M.Mountain Posted August 28, 2018 Report post Posted August 28, 2018 Dzięki bardzo za info. Właśnie o to mi chodziło :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...