dewastator Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witajcie, zostałem zmuszony do zakupu laptopa. Posiadając okrojony budżet wybór padł na Dell Inspiron 15 3567. Komputer posiada I3 6006u, 4GB Ram i 1TB Hdd. Niestety po uruchomieniu i sfinalizowaniu instalacji windowsa 10 przeżyłem rozczarowanie. Office 2013 czy nawet Mozilla uruchamiają się wieki a nawet potrafią się zawiesić. Wiem że Hdd to nie SSD ale jednak tak nie powinno to wyglądać. Dysk sprawdzony w CrystalDiskMark oraz Info, a ze to był mój główny winowajca brakło mi pomysłów czemu to tak wolno działa. Ktoś ma jakieś sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Windows 10 tak właśnie działa na HDD. Kup Cruciala MX500; są dobrych cenach, dołóż kostkę RAM'u jeśli masz wolny slot i komputer zacznie śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Tak tez myślałem, robię jeszcze testy syntetyczne co by wykluczyć inne elementy laptopa. Jeśli wszystko będzie dobrze chyba będę musiał teściowej sponsorować SSD. PS. PCMark 10 - wynik 1515 - z racji tego, iż używam maca nie wiem czy to akceptowalny wynik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Z 2 strony własnie robiłem lenovo z 4GB RAM i 500gb dysk ( W8.1 ) masakra odpalało to się z 8 minut ? Dysk da ci dużo ale ram też . Ps. Projektant chyba był totalnym ksiegowym w tym lenovo... 1 slot ram a obudowa i płyta to z kartki papieru .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dziękuje Panowie - SSD zamontowany, OS reinstalowany i działa znacząco lepiej. Zastanawiam się tylko czy ktoś testuje ten laptopy w takiej konfiguracji i czy wyraża aprobatę ich sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...