snorg Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Witajcie, Otóż złożyłem nowy komputer procek i7 7700k chłodzenie Fortis 3 I temperatury w Biosie ~50-53 stopnie zobaczcie jak wygląda chłodzenie, czy tak ma być ??, zamontowałem moim zdaniem wszystko tak jak być powinno, poziom (góra i doł) jest OK Co się mogło stać ? Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez snorg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Chłodzenie faktycznie wydaje się przekrzywione , jak przylega dokładnie to wszystko powinno być OK mimo przekżywienia . Temperatury w normie patrząc na to co siedzi pod IHS-em . BTw. Jak komp był składany z fabrycznie nowych części to był to średni wybór - I7 7700K to obecnie kiepski wybór , teraz króluje seria 8 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorg Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 a nie powinna być w spoczynku temperatura około 30 stopni ? podzespoły nie były teraz kupione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozr111 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Nie powinno, jeśli trafiłeś na kiepski sampel. Poza tym fortis do i7 7700k też nie jest najlepszym wyborem. Wszystko pod warunkiem że założyłem wszytko ok, i pastę nałożyłes też poprawianie. Jakiej pasty użyłeś ? Jakiej metody ? Da ta temp po OC? Jakie temp w Windows ? Jakie podczas grania ?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorg Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) nie jest najlepszym wyborem ? a jakie chłodzenie zatem do i7 7700k sie nadaje ? co do pasty to: Bequiet! DC1 metoda krzyżyk na procesorze Nie mogłem źle założyć chłodzenia skoro wszystkie śruby na otwory się zgadzają i chłodzenie leży równo na procesorze co do temperatur w windowsie i podczas gier to nie wiem bo póki co jeszcze nie mam dysku ale skoro w biosie jest 53 stopnie to sie boje co bedzie na windowsie a o grach już w ogóle nie wspominając Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez snorg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozr111 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Przynajmniej grandis, ale czemu ten fortis taki krzywy w odniesieniu do pamięci ram ? Jakie masz napięcie w biosie vcore?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, rozr111 napisał: Przynajmniej grandis, ale czemu ten fortis taki krzywy w odniesieniu do pamięci ram ? Nie tylko do pamięci, ale do calej płyty głównej! Nie powinno tak być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorg Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Chłodzenie zdjąłem ponownie , wizualnie obejrzałem czy nie jest uszkodzone i jakoś dziwnie przegięte, lecz nic takiego nie było, ale znalazłem co było przyczyną, Ta blaszka co się znajduje bezpośrednio pod chłodzeniem do zamocowania na z płytą główną była oryginalnie krzywo przykręcona środkową śrubką mocującą do chłodzenia (Pod). po odkręceniu i ustawieniu blaszki równo w poziomie przykręciłem spowrotem i całe chłodzenie przykręciłem spowrotem do płyty głównej oczywiście po nałożeniu nowej pasty i teraz stoi już normalnie. Lecz niestety temperatury się w żaden sposób nie poprawiły. Ciągle okoli 52 stopni I pojawił się kolejny problem , chciałem sprawdzić czy wszystko jest z temperaturami ok i uruchomiłem w Windows OCCT. Test obciążeniowy trwał maksymalnie 30 sekund i wyrzuca czerwony błąd "ZATRZYMANY. WYKRYTO BŁĄD" Oczywiście nic nie podkręcałem, standardowe napięcie i taktowanie 4200Mhz i pojawiły się screeny z wykresami Proszę pomóżcie co jest nie tak Edytowane 10 Września 2018 przez snorg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...