Kembridz Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Gigabyte gtx 560,podczas grania wywala "sterownik ekranu przestal działać ale odzyskal sprawność" dzieje sie to tylko gdy gram.W Video Card Stability Test na maksymalnym obciązeniu 70 stopni i nie wywalił sterownik. Zasilacz sprawdzany na wyjściu pci-e przy włączonej grze 12.35V.Nie pomagają zmiana sterowników(chociaż na najnowszym było najgorzej),obniżanie taktowania rdzenia,oraz zmiana napięcia,sterownik Chipsetu do płyty zainstalowany,karta niema artefaktow ani zadnych innych błędów.Prosze o pomoc ;( i3 2120 3.30Ghz asus p8h61-m lx2 ddr3 4gb 1333 gigabyte gtx 560 1gb ddr5 XFX 550W 80+Bronze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Sterowniki odinstalowane i użycie DDU do resztek oraz instalowane z opcją na czysto?...miałem podobnie i to pomogło...pamiętam też że w panelu nvidia pamięć podręczna jednostki cieniowania dałem na wyłącz i to też pomogło ale nie na długo,ewidentna wina śmieci po sterownikach to była w moim przypadku...zapuść furmarka i zobacz czy wytrzyma 10 minut,bios do karty może jakiś nowszy jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kembridz Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 tak za każdym razem używalem DDU i instalacja na czysto,furmark był robiony i video stability test czy jakoś tak i nic nie wywaliło,75 stopni(paste dopiero co wymienilem).Próbowalem z biosem tez ale na każdym same paski na ekranie tylko na tym oryginalnym 70.24.36.00.00 z karty jest ok.Z tym cieniowaniem zaraz wypróbuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 "" "sterownik ekranu przestal działać ale odzyskal sprawność""" Instalowałeś coś może osttnio slbo w ogóle używasz jakiś program do podkręcania procesora?Miałem podobny problem i sterownik gryzł się z Asrock Utility.Po jego deinstalce program znikł.Ze starszym sterownikiem do 1050 2 gb nie było takiego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kembridz Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Nie podkręcam procka,dopiero złozyłem ten komputer i od początku tak mam nawet jak miałem system czysty tak sie działo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Sprawdź czy wszystko dociśnięte w kompie,kabelki.podzespoły...2 dni temu się przekonałem że wystarczy dotknąć aby coś nagle zaczęło się dziać ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kembridz Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Obnizyłem takty,ale innym programem i shadery(ich przedtem nie ruszałem) i narazie jest stabilnie gram od paru godzin i nic,zobaczymy jak bedzie jutro.Screen ponizej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...