Adzio24 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Witam Chciałbym prosić o rade przy wyborze monitora. Zależy mi na: Rozdzielczości 2K, technologii G-Sync przękątna min 27 cali i panelu IPS lub Va ( i tutaj chciałbym się dopytać która matryca byłaby lepsza i dlaczego)? Cena max: 4k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Wszystko to raczej IPS w większości jeśli chodzi o monitory o tych parametrach... https://www.morele.net/monitor-aoc-ag271qg-774630/ Przejrzyj troszkę recek. Sprawdź dział monitory na naszym forum. Ogólnie IPS ma swoje wady jak słaba czerń, ale za to lepsze kolory i kepsze kąty. Co do VA to może i jakiejś już są, więc warto się rozejrzeć po sklepach i poczytać recki. Tu coś znalazło na VA, ale 32 cale: https://www.morele.net/komputery/monitory-i-akcesoria/monitory-komputerowe-523/,,,,,,,,0,,,,28249O991076,31361O1087832,28248O!1823/1/ Edytowane 2 Września 2018 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzio24 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Dzięki! :) Ten LG 32GK850G-B bardzo fajny. Obecnie rozważam albo tego LG lub Asus ROG Swift PG279Q. Poczytam recki i dokonam wyboru. Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba609 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Hej, posiadam tego Asusa (PG279Q) od przeszło półtora roku i mogę go z czystym sumieniem polecić. Sprawuje się świetnie - czy to filmy, czy gry, czy przeglądanie sieci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzio24 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Dzieki ! Wezme to pod uwage :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) To i ja się podłącze pod temat - zastanawiam się też nad 2k ale bez G-synca bo i tak w multi tego nie używa się więc wystarczy Free-sync myślę nad iiyama GB2760QSU-B1 - obecnie posiadam ten sam model tego producenta tylko ze FULLHD ( G2730HSU-B1 ) - i tak sobię myślę czy jest sens na 2k zmieniac oczywiście bedzie sie to wiązało ze zmiana grafy i szykuję się nad RTX 2080Ti - myślę , że 2k obsłuży wszystkie tytuły które będą mnie interesować ... Obecna grafa to GTX 1060 6GB Gigabyte Xtreme G1:) Edytowane 5 Września 2018 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzio24 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 (edytowane) Ja właśnie testuje dopiero co podpięty LG 32GK850G-B i... bajka. G-sync robi robotę. Szczerze to nie spodziewałem się, że komfort grania AŻ tak się polepszy :) Dzięki za rade Devil. Monitor jak najbardziej cacy, bałem się tej matrycy VA, ale niepotrzebnie. Czerń i kontrast rewelacja, uruchomiłem te same tytuły co często ogrywałem i na matrycy VA, znacznie lepiej wszystko widać. Także, zakup udany :) Edytowane 14 Września 2018 przez Adzio24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...