dopc Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Cześć, Chcę złożyć komputer do mniej wymagających gier z procesorem Ryzen 2200G lub Pentium G5400. Jak wygląda obecnie sprawa aktualizacji i sterowników dla Windows 8.1 dla tych procesorów? Na co dzień korzystam z Linuksa, dlatego bardzo mnie zdziwiło, że są z tym problemy. Jeśli dobrze wyczytałem, to grafika Vega 8 2200G w ogóle nie posiada sterowników dla tego systemu?! Jak to wygląda w praktyce? Czy łatki wspomniane w poniższym artykule rzeczywiście działają: https://www.purepc.pl/oprogramowanie/aktualizacja_windows_7_oraz_81_z_ryzenem_i_kaby_lake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Z perspektywy obsługi z poziomu sterów to lepiej wypada Pentium , niestety to jego jedyna zaleta - jak ma być tylko APU / iGPU to Ryzen jest o wiele lepszą opcją - ma 4 rdzenie i sporo mocniejszą integrę . Dodatkowy plus to możliwość OC procka . Co innego jak dodać jaką budżetową kartę - GT1030 czy jakaś starsza używka ,tandem Pentium + GTX750Ti / GT1030 poradzi sobie lepiej niż R5 2400G . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopc Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Różnice w wydajności znam. Interesuje mnie jak wygląda w praktyce instalacja sterowników i korzystanie z tych procesorów na Win 8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...