Jumpeq Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Cześć! Zamiaruję kupno dysku SSD do laptopa Lenovo Thinkpad T430s. Chciałbym aby dysk znajdował się w miejscu HDD a nie w zatoce UltraBay. Model tego lapka ma już swoje lata i pytanie czy jakieś zbyt nowe modele dysków SSD będą dobrze kompatybilne z tym laptopem (nie były one produkowane dla działania dysków SSD), czy nie ma to żadnego znaczenia? Dysk SSD nad którym myślałem to:Kingston - 240GB, ew. może zastanowię się nad tym samym modelem ale w wersji 480GB. lub GoodRam Zależy mi oczywiście na w miarę taniej cenie. Któryś z podesłanych jest lepszy/gorszy? A może polecacie coś lepszego dla mojego modelu lapka? Pozdrawiam Jumpeq Edytowane 2 Września 2018 przez Jumpeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Ani to ani to , Kingston to już w ogóle padaka na kośiach 2D TLC , brak cache i do tego niskie TBW , Goodram nie wiele lepszy - patrząc po sepcyfikacji to prawie jak brat bliżniak albo klon A400 - obstawiam że pochodzą od tego samego producenta , te samo kości i ten sam kontroler Z sensownych SSD 240+ GB to np. Goodram IRDM Pro , Crucial MX500 , Samsung 850 / 860 EVO albo A-Data SU900 . Generalnie za dobry dysk SSD 240-256 GB trzeba zapłacić 250-350 zł . 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumpeq Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Ok, wielkie dzięki za pomoc :) W takim razie zdecyduję się chyba na Samsung 860 evo na Vobis chyba najlepsza oferta + darmowa wysyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...