Skocz do zawartości
KRECIO

!!!!!POMOCY PLEASE!!!!! NIE WIEM CO ROBIC!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Nabylem nowy sprzecik...MSI KT3ULTRA+Duron 850@1000+128MB RAM Elixir 266 CL2.5 chodza na 333MHz ;),GeForce MX-400 i mój problemik jest nastepujacy...w 3Dmark-u 2000 mam tylko 3500 punktow!!!!!!co się dzieje? Mój kumpel na takim samym sprzecie ma 5500p. a on ma ECS K7S5A!!!i do tego SDR!!!!!!DLACZEGO MAM TAKI MALY WYNIK W 3Dmarku?ja chyba powinienem mieć cos kolo 6000p.?

Reinstalowalem sterowniki, to samo VIA 4IN1, i nic pamiatki w biosie na MAX agresywnie!!

I dlaczego mogę zmieniac napiecie tylko do 1.7V na proca L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabylem nowy sprzecik...MSI KT3ULTRA+Duron 850@1000+128MB RAM Elixir 266 CL2.5 chodza na 333MHz ;),GeForce MX-400 i mój problemik jest nastepujacy...w 3Dmark-u 2000 mam tylko 3500 punktow!!!!!!co się dzieje? Mój kumpel na takim samym sprzecie ma 5500p. a on ma ECS K7S5A!!!i do tego SDR!!!!!!DLACZEGO MAM TAKI MALY WYNIK W 3Dmarku?ja chyba powinienem mieć cos kolo 6000p.?

Reinstalowalem sterowniki, to samo VIA 4IN1, i nic pamiatki w biosie na MAX agresywnie!!

I dlaczego mogę zmieniac napiecie tylko do 1.7V na proca L

Hahaha - to typowy problem 3DMarka. Miałem to samo, tzn 3DMark 2001 chodził dobrze, ale za to 2000 tragicznie.

Na początek przeinstaluj 3DMarka. Sprawdź wydajność np. w Quake'u 3 i jeszcze jakiejś grze pod DirX. Jeśli w każdym benchmarku i grze wydajność jest niska, to to przeintaluj DirectXa i stery do grafy.

PS - u mnie powodem słabej wydajności było złe zamocowanie procka (coś nie stykało), jak miałem jeszcze płytę ze slot1, a innym razem źle założone ramy - także sgeruję sprawdzić również zamocowanie ramów i grafy w mobo (procesora nie sprawdzaj, bo niemożliwe, żeby był źle założony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobny problem grafa mi tragicznie zwolnila a przyczna byla wrecz smieszna ... zainstalowalem windowsa po czm zobaczylem ze mam wyloczone ACPI postanowilem naprawic moje przeoczenie i dodalem acpi wnda niezle sie popi.... ale chodzila natomiast po duch dniach zorietowalem sie ze gry sie tna) przeinstalowalem wide i dalej to samo??? i uratowal mnie taki jeden ptok co sie go wlacza bodajze w power options ktory resetuje przerwania po tym zabiegu wszystko wrucilo do normy) a ja juz trzeslem portkami ze natpalilem gpu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...