Skocz do zawartości
Chappie

zestaw do 8500 zl z chlodzeniem wodnym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam bardzo poważny problem pozbyłem się starego komputera chciałbym złożyć nowy budżet Max 8.500 zl lecz nie za bardzo się znam oglądałem poradniki ale nie wiem co będzie pasować do czego chcialbym caly zestaw na morele bo tam jest wygodniej i w tej Obudowie: Thermaltake View 27 (CA-1G7-00M1WN-00) podzespoły Asusa najlepiej  z góry dzięki za pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda trochę odpustowa ale to twór wybór , do tego zdziebko za tania jak na zestaw za 8,6 k zł .

Z chłodzenia wodnego lepiej zrezygnować , dobre AC na procka załatwi sprawę - tym bardziej że glut pod IHS-em będzie blokował przewodzenie ciepła między rdzeniem a radiatorem / blokiem .

Nie mam na razie czasu na dokładną rozpiskę sprzętu , wstępnie pójdzie sprzęt z polecanych na PPC za 7600 zł

I7 8700K + 16 GB ram + GTX1080Ti SSD NVMe 480GB .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bude weź jakąś porządniejszą pod WC tak na przyszłość. Spis  paru ciekawych bud masz też w tym samym poradniku PPC  co polecił Reyden. Oprócz zestawów jak ten za 7600 zł masz tam liste polecanych monitorów, klawiatur i obudów właśnie. Co do WC to jak Reyden zauważył nie warto inwestować. Chyba, że chcesz czekać na i7 9700K, ale te prędko mogą się nie pojawić.  Budę jednak lepszą możesz wziąć jeśli kiedyś zdecydujesz się na WC. Do i7 8700K nie warto, bo efekt będzie mizerny.  

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawiony zestaw z PPC za 7600 , finalnie wyszło ~ 8 300 zł ale masz szybsze ramy , budę tą którą chciałeś i lepsze PSU - w pełni modularny z certyfikatem 80+ Gold i trybem półpasywnym .

Dodałem innego GTX-a od GB bo wersji OC Black na razie nie ma na morele .

Inna opcja to I5 8600K ( lub poczekać na I5 9xxx ) + nowe RTX-y 2xxx jak się okażą faktycznie sporo lepsze niż seria 1xxx .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi