dominik9999 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Witam Zastanawiam się nad kupnem któregoś z ww. monitorów. Czy miał ktoś z Was z nimi do czynienia? Który lepszy, ładniejsze kolory itp? Niby oba mają HDR, ale wiem że to tylko taki bajer przy tej jasności. Monitor będzie używany do przeglądania netu, gier, żadnych profesjonalnych zastosowań. Dzięki za opinie i porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Jak chcesz monitor 4K to szukasz czegoś większego np. 32"' . Przy 27"' optymalnie to 1440p , czy to zwykłe 60-75 Hz czy to 120+ hz . Zresztą jak chcesz w pełni monitor 4K wykorzystać to musisz mieć mocny sprzęt - I7 i topowa karta ( a najlepiej 2 jak chcesz 4K@60 fps na jednym GTX1080 ) , do tego 16 GB szybkiego ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik9999 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Sprzęt da radę bo w najbliższej przyszłości będę modernizował. 4k chce napewno. Myślałem o 27 calach z tego względu, że monitor będzie stał na biurku ok. 1m przede mną i nie wiem czy 32 cale nie będzie za duży czy go obejmę wzrokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik9999 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Chodzi mi dokładnie o te 2 modele. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć kto ma/widział/używał? Pomijam oczywiście względy wizualne bo to kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik9999 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Co sądzicie o monitorze Benq EW3270U? Czy nadaje się do codziennych zastosowań? Gram w różne gry AC: Origins, Call of Duty WWII, Forza Horizon 3. Także rozbieżność co do gier spora. Jak wypada na tle Lg 27uk600. Wiem, że ten Benq jest na matrycy VA i jak ona się ma do IPS od LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...