Fatum Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Witam, Po 5 latach niestety albo stety padła mi karta graficzna. Jako, że mój dotychczasowy sprzęt jest już trochę przestarzały postanowiłem kupić sobie nowy sprzęt. Do wydania mam maksymalnie 5000 zł. Jako, że nowy PC ma być przeznaczony do grania w najnowsze gry i żyć jak najdłużej, to myślałem mniej więcej o takim sprzęcie: Procesor: Intel i5 8400Chłodzenie: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2RAM: 16 GBKarta graficzna: GTX 1070Dysk twardy: minimum 1 TBObudowa: SilentiumPC Armis AR7 lub be quiet! Pure Base 600 Jak można zauważyć nie wymieniłem ani płyty głównej, ani ssd, ani zasilacza. Co do płyty głównej i zasilacza to powiem, że się kompletnie na tej tematyce nie znam, więc proszę o pomoc. Jeśli chodzi o ssd to będzie brany z mojego dotychczasowego komputera. W przypadku obudowy opcja z oknem jest opcjonalna, najbardziej interesuje mnie żeby włącznik, reset i usb były z przodu obudowy i żeby można w przyszłości dołożyć napęd DVD. Jeśli chodzi o kartę graficzną to zastanawiałem się również nad 1070 Ti oraz 1080. Zastanawiam się tylko czy wzrost o te kilkanaście fps'ów jest wart swojej ceny. Dodam, że nie interesuje mnie żadne podkręcanie. Za góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2018?page=0,11 Warto mocno zasugerować się tymi zestawami. Co do karty, wiadomo, że zawsze warto mieć lepszą, natomiast 1070 na pewno starczy Ci na dość długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Zobacz taki zestaw z i5 i 1080 :) + SSD https://www.x-kom.pl/lista/vptkfkegl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Swoją drogą - warto zobaczyć co się stało z cenami intela 8 generacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Co tu dużo mówić, stała się tragedia, z rana układam sobie jakiś zestaw, patrzę na listę wieczorem, a tu już 150 zł drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...