Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 1 minutę temu, barwniak napisał: UM to są BGA, czyli lutowane. Teraz już wiem coś więcej,dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Nic się nie bój, byle dobra pasta, drożny układ chłodzenia i byle laptop wystartował z nowym CPU. Do tego są potrzebne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Przed chwilą, barwniak napisał: Nic się nie bój, byle dobra pasta, drożny układ chłodzenia i byle laptop wystartował z nowym CPU. Do tego są potrzebne testy. a co myślisz o i5 580 m? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Czemu nie, byle wystartował. Ale tak jak Ci pisałem. Znajdź na Allegro sprzedawcę firmę który ma kilka CPU wchodzących w grę, kup wszystkie. Masz 14 dni na odesłanie tych co nie odpalą lub niższych modeli od tego co Ci zadziała. Lepiej od jednego sprzedawcy, bo koszt wysyłki ponosisz jeden raz :) Edytowane 12 Września 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Popatrzyłem na Allegro i5-580 jest drogi za pół ceny i5-540. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 3 minuty temu, barwniak napisał: Czemu nie, byle wystartował. Ale tak jak Ci pisałem. Znajdź na Allegro sprzedawcę firmę który ma kilka CPU wchodzących w grę, kup wszystkie. Masz 14 dni na odesłanie tych co nie odpalą lub niższych modeli od tego co Ci zadziała. Lepiej od jednego sprzedawcy, bo koszt wysyłki ponosisz jeden raz :) Ok a w kwestii ramów na przyszłość to te będą kompatybilne? https://allegro.pl/listing?string=8GB GOODRAM 2x4 GB SODIMM DDR3 PC3-8500 1066MHz L7&order=m&bmatch=baseline-ele-1-5-0725 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Myślę ze zacznę od i 3 i pójdę w góre o wynikach poinformuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Od i3 to nie. Przecież widzisz w linku który Ci dałem nie ma żadnego i3M pewnego z HM55. Zacznij od i5-840 np. https://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-540m-3mb-2-53ghz-slbtv-i7487843788.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Przed chwilą, barwniak napisał: Od i3 to nie. Przecież widzisz w linku który Ci dałem nie ma żadnego i3M pewnego z HM55. Zacznij od i5-840 np. https://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-540m-3mb-2-53ghz-slbtv-i7487843788.html Ten program o którym mówiłeś rzeczywiście działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Z ramami to radzę pójść do sklepu/serwisu ze sprzedażą i niech wkładają 2x4GB kilka rodzajów. Z Ramami nigdy nie ma pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 1 minutę temu, seban1238 napisał: Ten program o którym mówiłeś rzeczywiście działa. Jaki program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 2 minuty temu, barwniak napisał: Jaki program? Dodatek do przeglądarki h264ify Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Pewnie, że działa w Chrome zmienia domyśle kodek VP9 na H264, którego dekodowanie wspiera Inte HD które masz ;) No to teraz jak zostawisz wideo FHD tak aby sobie leciało to na ile jest CPU? Edytowane 12 Września 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) 18 minut temu, barwniak napisał: Pewnie, że działa w Chrome zmienia domyśle kodek VP9 na H264, którego dekodowanie wspiera Inte HD które masz ;) No to teraz jak zostawisz wideo FHD tak aby sobie leciało to na ile jest CPU? wszystko chodzi sprawnie a uzycie cpu to 85-93% natomiast pamięci 80 % przy 7 kartach w EDGE. Przy 4 kartach 30 %. Pobrałem sobie w Mozilli bo wiem ze Chrome ma chrapkę na RAM zawsze :D Edytowane 12 Września 2018 przez seban1238 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Zacznę od tego i5 540 m i zobaczę czy podejdzie wpierw zaktualizuje BIOS do najnowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Wszystkim serdecznie dziękuję oczywiście za pomoc i poświęcony czas, duże podziękowania dla kolegi barwniak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...