Skocz do zawartości
Gość

Wymiana procesora w laptopie.

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nie, byle wystartował. Ale tak jak Ci pisałem. Znajdź na Allegro sprzedawcę firmę który ma kilka CPU wchodzących w grę, kup wszystkie. Masz 14 dni na odesłanie tych co nie odpalą lub niższych modeli od tego co Ci zadziała.

Lepiej od jednego sprzedawcy, bo koszt wysyłki ponosisz jeden raz :)

Edytowane przez barwniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2018 o 18:50, barwniak napisał(a):

Czemu nie, byle wystartował. Ale tak jak Ci pisałem. Znajdź na Allegro sprzedawcę firmę który ma kilka CPU wchodzących w grę, kup wszystkie. Masz 14 dni na odesłanie tych co nie odpalą lub niższych modeli od tego co Ci zadziała.

Lepiej od jednego sprzedawcy, bo koszt wysyłki ponosisz jeden raz :)

Rozwiń  

Ok a w kwestii ramów na przyszłość to te będą kompatybilne? https://allegro.pl/listing?string=8GB GOODRAM 2x4 GB SODIMM DDR3 PC3-8500 1066MHz L7&order=m&bmatch=baseline-ele-1-5-0725

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2018 o 18:57, barwniak napisał(a):

Od i3 to nie. Przecież widzisz w linku który Ci dałem nie ma żadnego i3M pewnego z HM55.

Zacznij od i5-840 np.

https://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-540m-3mb-2-53ghz-slbtv-i7487843788.html

Rozwiń  

Ten program o którym mówiłeś rzeczywiście działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2018 o 19:04, barwniak napisał(a):

Pewnie, że działa w Chrome zmienia domyśle kodek VP9 na H264, którego dekodowanie wspiera Inte HD które masz ;)

No to teraz jak zostawisz wideo FHD tak aby sobie leciało to na ile jest CPU?

Rozwiń  

wszystko chodzi sprawnie a uzycie cpu to 85-93% natomiast pamięci 80 % przy 7 kartach w EDGE.

Przy 4 kartach 30 %.

Pobrałem sobie w Mozilli bo wiem ze Chrome ma chrapkę na RAM zawsze :D

Edytowane przez seban1238

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi