tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 mam problem :( nieco dlugie, ale chcialem podac jak najwiecej informejszynow ;] po 3 tygodniowej przerwie od kompa kupilem dzisiaj plyte glowna soltek'a 75FRN2-L, zlozylem wsjo do kompletu, BIOS spokojnie dziala bez zarzutu, POSTa tez przechodzi, ale problem pojawia sie, gdy chce odpalic windowsa (XP pro + service pack) - otoz niezaleznie od tego, czy uruchamiam go w 'normalnie' czy tez w trybie awaryjnym, to z chwila pojawienia sie ekranu ladowania (ekran z napisem 'windows costam costam') komp sie restartuje... i na tym wlasnie moj problem polega sprzet (cala reszta odlaczona, coby powodem nie byl za slaby zasilacz): athlon DUT3C 1800+ soltek 75FRN2-L DDR 256 kingston 333 Mhz hdd seagate 5400rpm ge-force2MX400 wentyl na procu, grafie i na mobo zasilka 245W - Forton FSP245-60GP (od Haszyda) wszystko na default ...i nie mam pojecia, co jest winowajca resetow :-/ z poczatku sadzilem, ze to zasilacz (na poprzedniej plycie glownej [matsonic na kt266a - jak w podpisie] po podlaczeniu fortona mialem identyczna sytuacje, problem sie jednak nie pojawial przy moim starym zasilaczu megabajta 300W), ale podlaczylem teraz tez megabajta i problem nie znika (inna sprawa, ze w megabajcie nie mam wyjscia 12V, ale soltek bez niego sie odpala - moze to jest powodem? MOGLBY KTOS TO SPRAWDZIC?) aha - haszyd wymienil mi zasilacz na 'nowy', ale jeszcze go nie sprawdzalem-tak czy inaczej na megabajcie powinno pojsc pamieci to tez chyba nie powinny byc (chyba, ze kingston totalnie na psy zszedl, ale z tego co sie spotkalem, to nforce2 z nimi problemow nie mial) ...zreszta i tak nie mam od kogo pozyczyc, coby sprawdzic (wszyscy w kolo na DIMMach jada) zasilke do testow dopiero w poniedzialek moge zalatwic inna... plizzzzzzz pomozta! z gory dzienkju wery macz ps. siedze na modemie na pozyczonym laptopie, wiec bede co jakas godzinke zagladal i na ew. pyt. odpowiem thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 priti plizzzzzzz - bo ja juz na chwile obecna koncepcji zadnych nie mam... dodam, ze pamiec byla juz w kazdym slocie, a z zasilkami bawilem sie nawet w taki sposob, ze naped podlaczylam z osobnego zasilacza, a na drugim byla tylko mobo podlaczona (wiec to na 100% nie jest wina za slabego zasilacza) napiecoa nie skacza, tylko na procku jest 1,58-1,59 ps. czy ktos juz mial takie orzeboje z zasilkami od haszyda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 głupie pytanie, ale czy windowsa reinstalowałeś? bo jak nie to pewnie jest przyczyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A może coś sie grzeje.... JA tak miałem jak bawiłem sie w oc i dawałem za niskie napiecie na proca... może to to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 głupie pytanie, ale czy windowsa reinstalowałeś? nie :oops: :oops: :oops: teraz wszystko działa =] qde, jakoś do tej pory zawse przy zmianie sprzętu odpalał się on na starej windzie... widać XP jest jak zawsze inny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 głupie pytanie, ale czy windowsa reinstalowałeś? nie :oops: :oops: :oops: teraz wszystko działa =] qde, jakoś do tej pory zawse przy zmianie sprzętu odpalał się on na starej windzie... widać XP jest jak zawsze inny :) :lol: no spoko jak juz postawisz system od nowa powinno byc wszystko OK co do Twojego pytania o dodatkowe zasilanie......komp sie odpala i bez niego ale moze pracowac niestabilnie.ZALECAM zapodac to dodatkowe zasilanie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...