Kembridz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Witam,mam otóż taki problem ze przy obciązeniu grą gaśnie mi ekran i brak sygnału i słychać zwieche dzwięku,dzieje sie to randomowo,czasami odrazu a czasami po kilku godzinach gry.Miałem taki sam problem wcześniej ale wyskakiwal do pulpitu i "sterownik ekranu przestal działać..."(możecie sprawdzić moje poprzednie posty).Obstawiałem kartę graficzną,lecz zmienilem ją na nową taki sam model i jest dalej to samo.Były wgrywane stery różne,DDU,obnizanie taktowań,napięcia,zasilacz mierzony,sterowniki czy sie nie gryzą,wszystko. Teraz pytanie wlaściwe:Czy to wina płyty głównej?Bo przyznam ze jak do mnie przyszła to poprawiłem odstępy między kilkoma pinami bo sie stykały,ale żaden nie byl wygięty,ani wyłamany.Czy to możliwe ze przyczyną tego są piny,lub coś z PCI-E?Proszę o szybką odpowiedz,bo licytuję wlasnie płytę główną i niewiem czy oplaca mi się zmieniać,jeżeli to wina czegos innego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Nikt nie jest wróżka .... chyba , że mu się tak wydaje :P Sprawdzałeś dysk / ram ? Edytowane 13 Września 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 A zasilacz jaki masz?Jaka reszta sprzętu? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kembridz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 5 godzin temu, Setnik napisał: A zasilacz jaki masz? Jaka reszta sprzętu? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka i3 2120 DDR3 4gb 1333mhz Gigabyte GTX 560 SuperOverclock Asus P8H61-M LX2 XFX 550W 80+Bronze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kembridz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 10 godzin temu, Phill76 napisał: Nikt nie jest wróżka .... chyba , że mu się tak wydaje :P Sprawdzałeś dysk / ram ? Memtest i HDTune był Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 (edytowane) Sprawdzić wizualnie kondensatory na płycie, profilaktycznie wymień pastę termoprzewodzącą na cpu, sprawdź stan chłodzenia gpu, dobrze by było sprawdzić jego temperatury podczas obciążenia. Sprawdź także zasilacz pod obciążeniem miernikiem. Do memtesta i hdtune ja bym do dołożył OCCT. Edytowane 8 Października 2018 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...