Jump to content

Recommended Posts

Witam,mam otóż taki problem ze przy obciązeniu grą gaśnie mi ekran i brak sygnału i słychać zwieche dzwięku,dzieje sie to randomowo,czasami odrazu a czasami po kilku godzinach gry.Miałem taki sam problem wcześniej ale wyskakiwal do pulpitu i "sterownik ekranu przestal działać..."(możecie sprawdzić moje poprzednie posty).Obstawiałem kartę graficzną,lecz zmienilem ją na nową taki sam model i jest dalej to samo.Były wgrywane stery różne,DDU,obnizanie taktowań,napięcia,zasilacz mierzony,sterowniki czy sie nie gryzą,wszystko.

Teraz pytanie wlaściwe:Czy to wina płyty głównej?Bo przyznam ze jak do mnie przyszła to poprawiłem odstępy między kilkoma pinami bo sie stykały,ale żaden nie byl wygięty,ani wyłamany.Czy to możliwe ze przyczyną tego są piny,lub coś z PCI-E?Proszę o szybką odpowiedz,bo licytuję wlasnie płytę główną i niewiem czy oplaca mi się zmieniać,jeżeli to wina czegos innego.

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdzić wizualnie kondensatory na płycie, profilaktycznie wymień pastę termoprzewodzącą na cpu, sprawdź stan chłodzenia gpu, dobrze by było sprawdzić jego temperatury podczas obciążenia.

Sprawdź także zasilacz pod obciążeniem miernikiem.

Do memtesta i hdtune ja bym do dołożył OCCT.

Edited by SpiderMAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.