Patent 5 Report post Posted September 13, 2018 Witam serdecznie obecnie posiadam monitor AOC Q3279VWF, ale smuży i ma błyszczącą matrycę.... aczkolwiek ma dobre kolory, ktoś poleca jakiś zamiennik? Może być ultrawide 34" albo 16:9 32", najlepiej 1440p. Cena do 2000zł Proszę o propozycję. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivanov 385 Report post Posted September 14, 2018 Przy takiej cenie ciężko żeby nie było w tym modelu kompromisów ;) Zmień odświeżanie z 75 Hz na 60 Hz. Paradoksalnie powinno być lepiej :) Obczaj sobie AG322QC4. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kwaśnica 0 Report post Posted September 14, 2018 (edited) Jak masz matrycę AMVA to trudno żeby nie smużyło, jak do gier to bierz TN albo IPS ale lepsza matryca TN. A jak chcesz dosłownie zerowe smużenie, brak input laga i odświeżanie 160Hz to kup monitor kineskopowy za 30zł. Edited September 14, 2018 by Kwaśnica Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patent 5 Report post Posted September 14, 2018 (edited) A jakiś polecasz Kwaśnica? 32-34 cale Ivanov raczej krzywych nie chce :P Edited September 14, 2018 by Patent Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kwaśnica 0 Report post Posted September 14, 2018 (edited) 2 godziny temu, Patent napisał: A jakiś polecasz Kwaśnica? 32-34 cale Ivanov raczej krzywych nie chce :P Szczerze mówiąc nie znam się tak dobrze na monitorach, nie uważam się za wystarczająco kompetentnego żeby coś polecić, szczególnie jeśli chodzi o tak duże monitory które rozmiarami przypominają mały telewizor. Wiem co nieco o matrycach i według mnie idealna matryca to VA która nie smuży, podobno są takie ale nie znam konkretnych modeli. Matryce VA nie mają wad innych matryc za to same mają wadę w postaci smużenia więc jeśli znajdziesz model bez tego mankamentu będziesz mieć najlepsza matrycę LCD(sam mam matryce AMVA więc wiem jak to smuży i do tego męczy oczy, przesiadam się z powrotem na TN konkretnie AOC G2460VQ6 mam też drugi monitor kineskopowy, tylko do grania w sieciówki właśnie w 160Hz kupiłem taki 19" za 20zł + przejściówka HDMI>VGA za 20zł więc niezła okazja). Wydaje mi się, że 32" to za dużo sam kiedyś na takim grałem i trzeba było się odsuwać żeby wszystko ogarnąć wzrokiem, na tyle odsunąć, żeby taki ekran zajmował tyle pola widzenia co 27" z bliższej odległości, wtedy jest idealnie, dlatego myślę, że nie warto kupować więcej niż 27' bo zawsze można usiąść bliżej, no chyba ze kupisz taki monitor w 4k i wtedy masz mnóstwo miejsca na kilka otwartych okien jednocześnie itp.. co do ultrawide to nie znam się nigdy żadnego nie używałem. No i błyszcząca matryca w monitorze komputerowym to zły pomysł... Edited September 14, 2018 by Kwaśnica Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patent 5 Report post Posted September 15, 2018 FxJ nie gram w fpsy wole ips Kwaśnica ja tam lubie takie duze, a co sadzicie o tym monitorze? https://www.morele.net/monitor-aoc-q3279vwfd8-4671262/?gclid=CjwKCAjwuO3cBRAyEiwAzOxKsl_ftMcI4RQAHR6UrjqLpmqBonofIeDsEhN08T8FaN_-nvsUATHGmxoC8GAQAvD_BwE Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patent 5 Report post Posted September 15, 2018 Skąd wiesz? :P ale smuży i błyszcząc matryca Quote Share this post Link to post Share on other sites