Kwaśnica Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 Witam, Dzisiaj przyjechał do mnie procesor Ryzen 5 2600 którego kupiłem w sklepie proline.pl https://proline.pl/p...00-am4-p1221391 Pierwszy raz w życiu kupowałem procesor i nie wiem dokładnie co powinno się znaleźć w paczce. Po pierwsze nie ma paragonu co jest dziwne, po drugie w pudełku jest dorzucona instrukcja od AMD i tam z tyłu jest "CERTIFICATE OF AUTHENTICITY" i miejsce na numer seryjny, no i w tym polu nic nie ma, pusto. Tak powinno być? Jak niby mam np. zwrócić towar bez paragonu lub jak mam się ubiegać o gwarancję jeśli na tym papierku nie ma mojego numeru seryjnego tylko puste pole? Zanim wyślę mail do proline w tej sprawie chciałem się z Wami skonsultować. No i są jeszcze takie drobne rzeczy jak rysa na procesorze, pognieciona naklejka, plomba AMD niby nie naruszona ale to małe pudełeczko z prockiem jakby otwierane(widać odgięcie kartoniku które się robi jak chce się otworzyć to palcem). Przesyłka słabo zabezpieczona, towar za 770zł a tylko kawałek kartonu(z dziurą!) na około i folia zwykła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Jeśli jest rysa na procesorze, to ja bym zrobił reklamację. Zamawiałem kilka razy towar z tego sklepu i zawsze wszystko było ok - poza sposobem pakowania, który polegał na wrzuceniu do kartonu z towarem całą masę papieru z niszczarki. Miałem w pokoju niezły bałagan. Paragonu nie dają. Wysyłają na maila fakturę, która stanowi dowód zakupu. To normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 W dniu 6.11.2018 o 23:19, wysio napisał: Paragonu nie dają. Wysyłają na maila fakturę, która stanowi dowód zakupu. To normalne Na swoim koncie klienta masz dostępną fakturę, możesz ją sobie pobrać na komputer i wydrukować. Co do netu seryjnego to nie wiem, może zadzwoń do proline.pl z zapytaniem, co jest (chyba) łatwiejsze niż pisanie na forum, nieprawdaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...