tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 No jak w temacie.CO może być tego wynikiem.KOmp wyłąćza się normalnie.Jednak od pewnego czasu czasem(nie zawsze)słychać wtedy jedno,pojedyncze piśnięcie. Dodam jednak, że komputer działa bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Dziwne że czasem, a nie zawsze - wiele płyt zawsze przy starcie daje jeden beep - po skończeniu testów, jeżeli coś się wyłoży to tych beepów jesyt więcej... ale dlaczego u ciebie beep raz jezd, a raz nie - to niewiem :roll: :roll: :roll: pozatem RTFM może tam coś jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 To, ze ci daje beep do dobrze. A to, ze raz jest raz nie oznacza, ze cos moze nie laczyc z glosnikiem systemowym np. jak grzebales w obudowie to jeden z przewodow sie odlutowal troche. Sprawdz to ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 CZy ja dobrze rozumiem? :? Mówisz mi że przy wyłączaniu kompa jak jest pisk to dobrze? Jakoś miałem już kilka kompów i żaden nigdy tak "nie robił"! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 CZy ja dobrze rozumiem? :? Mówisz mi że przy wyłączaniu kompa jak jest pisk to dobrze? Jakoś miałem już kilka kompów i żaden nigdy tak "nie robił"! Ups sorry zrozumialem z twojego postu, ze przy WŁĄCZANIU masz pisk :oops: hm ale przy zamykaniu kompa to nic takiego nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 No jak w temacie.CO może być tego wynikiem.KOmp wyłąćza się normalnie.Jednak od pewnego czasu czasem(nie zawsze)słychać wtedy jedno,pojedyncze piśnięcie. Dodam jednak, że komputer działa bez zarzutu. A wiesz może z czego ten pisk się wydobywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 naprawdopodobiej ten pisk to "parkujacy" hdd :-) co nie znaczy ze jest odrazu popsuty ale nie wykluczine Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 naprawdopodobiej ten pisk to "parkujacy" hdd :-) co nie znaczy ze jest odrazu popsuty ale nie wykluczineMożesz wyrazić się jaśniej? W sumie komp wszystko pracuje normalnie i z niczym nie ma kłopotów.Więc przynajmniej na razie nic się wali.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Z tym parkowaniem to chodzi o to, ze po wylaczeniu dysku glowice "parkuja" na swoje miejsce :) takie zjawisko spotykane jest np: w MaXtorach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 naprawdopodobiej ten pisk to "parkujacy" hdd :-) co nie znaczy ze jest odrazu popsuty ale nie wykluczineMożesz wyrazić się jaśniej? W sumie komp wszystko pracuje normalnie i z niczym nie ma kłopotów.Więc przynajmniej na razie nic się wali.... jakbys mail kiedys 286 z hdd 40 ktory trzeba bylo zaparkowac w dosie przed wylaczeniem przez wpisanie komendy park to bys wiedzial :P, eh to byly czasy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GmbH Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 No jak w temacie.CO może być tego wynikiem.KOmp wyłąćza się normalnie.Jednak od pewnego czasu czasem(nie zawsze)słychać wtedy jedno,pojedyncze piśnięcie. Dodam jednak, że komputer działa bez zarzutu.Jest to dźwięk wydawany przez dysk, tutaj możesz o tym poczytać i pobrać aktualizację: http://seagate.com/support/disc/utils/u5_s...flash_eula.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Szybko przeczytałem i jest tak: Po pierwsze ja używam win98,a nie Xp ani 2000 po drugie mój dysk jak dobrze pamiętam to chyba U6 a nie u5 A po trzecie wyraźnie tam napisano że to nie ma żadnego wpływu na działanie dysku . (This occurrence has no effect on drive reliability or performance).Więć chyba dam sobie spokój z tym na razie. dzięki Ci GmbH, bo w sumie tylko ty wiedziałeś czym to może być spowodowane. A w sumie innym też podziękuje że się starali :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...