wojtt Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 co mi z wiedzy o mnoznikach skoro jedynie FSB mozna w P4 zmienic :twisted: A tak swoja droga to o jakiej wiedzy ty mowisz ? Zwieksz FSB i zmniejsz Mnoznik :?: Faktycznie ze do tego to trzeba byc orlem :twisted: pewnie ze P4 3Ghz bedzie mial lepsze wyniki od Athlona 2600+. Moj punkt test taki ze te wyniki nie beda wiele lepsze. 3dMark2003 mialem 100 punktow lepiej. Spodziewalem sie wiecej ale wlasciwie to nie jest program do testow procesora tylko grafiki. a co do sterownikow to zostawie to bez komentarza... zastanawiam sie na co ty liczyles zmieniajac 2600 na 3000? ze ci wydajnosc wzrosnie o 100%? 1. w porownaniu AMD2600+ vs. P4 3GHz na 100% w prawie dowolnym tescie wygra P4. heh wiadomo ze nie o bardzo duzo, a tych roznic i tak sie nie odczuje w codziennym uzytkowaniu kompa. 2. 3dsmark2003 - wyniki sa bardzo uzalenione od karty graficznej, od procesora znacznie w mniejszym stopniu, niz w wersji z 2001r. wiec zeby zbadac roznice miedzy procesorami trzeba uzywac benchmarkow w ktorych przetwarzanie cpu jest wazne. tak samo mozna porownac te procesory uzywajac HdTach'a. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 "] Abit-y IS-IC7 rzezywiscie sa problemogenne ,na wielu sajtach i forumach widzialem ludzi rzucajacych miesem na abita w tej kwestii, wiec cos w tym musi byc. I wypowiedzi w stylu "No zawshe bedzie ktos kto koro sa to dwbedzie narzekal..." uwazam za raczej z gruntu glupie,bo niema w nich ani cienia argumentu. na asusy tez slyszalem sporo narzekania na necie.... i co z tego skoro sa toi tak dwie najlepsze plyty ktore sprzedaja sie w 10 razy wiekszych nakladach, wiec czesciej spotyka sie z usterkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Wiekszość problemów z tymi płytami wynika mówiąc "ładnie" z niewiedzy użytkowników. Po prostu nie mogą sobie poradzić z pewnymi problemami. Oczywiście nie ma płyt idealnych każdej coś dolega dotyczy to nie tylko abita, ale też innych renomowanych producentów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 "] A co prawda to prawda procki doszly do takiej wydajnosci ze roznice sa nikle ,ostatnio po zabawach z kompem zapomnialem zwiekszyc FSB (zostalo 166 zamiast 192) i zorientowalem sie dopiero jak przypadkiem odpalilem wcpuID (bo ikona jest kolo eMula ;]]] ) heh ja podczas normalnej pracy (nie grania - bo nie mam dotego odpowiedniej grafy a zreszta nie mam na to czasu) nie zauwazylem zadnej roznicy miedzy Duronem 1000 na 512 SDR a obecnym XP2600 na 512 DDR333.... 8O w grach napewno jest roznica... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 "] Abit-y IS-IC7 rzezywiscie sa problemogenne ,na wielu sajtach i forumach widzialem ludzi rzucajacych miesem na abita w tej kwestii, wiec cos w tym musi byc. I wypowiedzi w stylu "No zawshe bedzie ktos kto koro sa to dwbedzie narzekal..." uwazam za raczej z gruntu glupie,bo niema w nich ani cienia argumentu. na asusy tez slyszalem sporo narzekania na necie.... i co z tego skoro sa toi tak dwie najlepsze plyty ktore sprzedaja sie w 10 razy wiekszych nakladach, wiec czesciej spotyka sie z usterkami. ja jeszcze nie natrafiłem na żaden problem z moją płytkę i mam nadzieję, że nie natrafię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 "] Abit-y IS-IC7 rzezywiscie sa problemogenne ,na wielu sajtach i forumach widzialem ludzi rzucajacych miesem na abita w tej kwestii, wiec cos w tym musi byc. I wypowiedzi w stylu "No zawshe bedzie ktos kto koro sa to dwbedzie narzekal..." uwazam za raczej z gruntu glupie,bo niema w nich ani cienia argumentu. na asusy tez slyszalem sporo narzekania na necie.... i co z tego skoro sa toi tak dwie najlepsze plyty ktore sprzedaja sie w 10 razy wiekszych nakladach, wiec czesciej spotyka sie z usterkami. Mysle ze ASUSy sa na ogol bardziej dopracowane niz ABITy. Choc powiedziawszy szczeze zaczynam myslec ze to moj problem tkwi w pamieci a nie plycie poniewaz mam bardzo podobne problemy z NF7 co i z IS7. Na samsunga to moj Athlon dzialal bez problemu na 200FSB. Z OCZ nie moge tego samego osiagnac choc OCZ jest bardziej renomowany niz SAMSUNG. Na ABITa stronie przeczytalem ze ABITy maja problemy z pamieciami ktore maja pewnego rodzaju kosci. Nie pamietam nazwy. Jak znajde ten post jeszcze raz to dam wam znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 "] Abit-y IS-IC7 rzezywiscie sa problemogenne ,na wielu sajtach i forumach widzialem ludzi rzucajacych miesem na abita w tej kwestii, wiec cos w tym musi byc. I wypowiedzi w stylu "No zawshe bedzie ktos kto koro sa to dwbedzie narzekal..." uwazam za raczej z gruntu glupie,bo niema w nich ani cienia argumentu. na asusy tez slyszalem sporo narzekania na necie.... i co z tego skoro sa toi tak dwie najlepsze plyty ktore sprzedaja sie w 10 razy wiekszych nakladach, wiec czesciej spotyka sie z usterkami. Mysle ze ASUSy sa na ogol bardziej dopracowane niz ABITy. Choc powiedziawszy szczeze zaczynam myslec ze to moj problem tkwi w pamieci a nie plycie poniewaz mam bardzo podobne problemy z NF7 co i z IS7. Na samsunga to moj Athlon dzialal bez problemu na 200FSB. Z OCZ nie moge tego samego osiagnac choc OCZ jest bardziej renomowany niz SAMSUNG. Na ABITa stronie przeczytalem ze ABITy maja problemy z pamieciami ktore maja pewnego rodzaju kosci. Nie pamietam nazwy. Jak znajde ten post jeszcze raz to dam wam znac. Kości które sprawiają problemy przy współpracy z nowymi Abitami , a których nazwy nie pamiętasz to Winbond CH5 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja na razie miałem 1 problem z Abitem - moje kostki TwinMOS'a DDR400 nie chciały chodzić w dualu async 207 (FSB167 - 4:5) mimo że wcześniej miałem GeIL które chodziły bez problemu - więc to raczej wina pamieci - te same twinmosy wrzucone na singla śmigają bez problemu na 207 - może to byc wina płyty lub pamieci - do czasu jak dostane inne kości do testu nie jestem w stanie odpowiedzieć. Co ciekawe na TwinMOS'ach odpaliłem GAT na F1 a na GeIL nie mogłem w ogóle :| - wyniki TwinMOS'ów przy 167 Dual i GAT-F1 - są na poziomie GeIL dual 207 CL2 :D Drugi problem - a właściwie błąd w sztuce - zniknęły mi po flashowaniu biosu opcje odnośnie raida dla SATA - jak się okazało wystarczyło wyczyścić cmos i juz jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ja na razie miałem 1 problem z Abitem - moje kostki TwinMOS'a DDR400 nie chciały chodzić w dualu async 207 (FSB167 - 4:5) mimo że wcześniej miałem GeIL które chodziły bez problemu - więc to raczej wina pamieci - te same twinmosy wrzucone na singla śmigają bez problemu na 207 - może to byc wina płyty lub pamieci - do czasu jak dostane inne kości do testu nie jestem w stanie odpowiedzieć. Co ciekawe na TwinMOS'ach odpaliłem GAT na F1 a na GeIL nie mogłem w ogóle :| - wyniki TwinMOS'ów przy 167 Dual i GAT-F1 - są na poziomie GeIL dual 207 CL2 :D Drugi problem - a właściwie błąd w sztuce - zniknęły mi po flashowaniu biosu opcje odnośnie raida dla SATA - jak się okazało wystarczyło wyczyścić cmos i juz jest ok. Witam Tak się zastanawiam Raptor, TwinMos DDR 400 były również robione na kościach Winbond CH5, przy nich właśnie występuje problem z asynchro. Do produkcji tych pamięci były również używane kości M-Tec i własne TwinMos, więc może masz własnie te na Winbondach CH5. Anyhow na forum Abita jest o tym głośno w zasadzie od początku IS7 więc mam nadzieję że biosik nr 5 skoryguję ten bląd. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Nie - mam na TwinMOS'ach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 nie rozumiem dlaczego zaden moderator nie zablokował tego bezsenownego tematu?? przeciez to sa tylko bezsensowne przezycie kolesia z nadmiarem kasy i ambicji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 birdman w tej chwili gdybym był moderem napewno bym zamknał ten temat :? reed gdzie jestes? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 nie rozumiem dlaczego zaden moderator nie zablokował tego bezsenownego tematu?? przeciez to sa tylko bezsensowne przezycie kolesia z nadmiarem kasy i ambicji... Widze ze mieszkasz w USA wiec chyba wiesz co to jest "FREEDOM OF SPEECH". Cenzura napewno to nic dobrego. A co do reszty. 1. kasy nie mam. 2. dlaczego bezsensowne ? nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawe ale wiele osob pewnie tak jak i ja nie miala nigdy do czynienia z INTELem. Ja sie tylko dziele swoimi uwagami. Tak jak napisalem w swoim pierwszym poscie. 1.Uwazam ze ABIT IS7 to jest zla mobo i 2. uwazam ze jak sie ma AMD to nie ma potzeby sie przezucac na INTELa. To bylo wszystko co chcialem powiedzac. To ze paru osob wzielo ten post jako moj atak na INTELa to juz nie moja wina. i tak swoja droga to faktycznie moderator powinien zamknac ten temat. Wlasciwie to dlaczego nie skasowac go odrazu!. Jestem pewien ze pare osob z tego powodu sobie piwo wypije ... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 1. nie mieszkam w USA tylko w okolicy Łodzi (szkoda mi słów na komentowanie tego) 2. jeśli stać cie na p4 2.4, pamięć OCZ, gf4 ti 4600 to znaczy ze jednak troche kasy masz; 3. twoje wypoeidzi świadcza o tym ze nie byłeś w stanie nawet poprawnie skonfigurowąc twojego sprzętu; 4. przypuszczam za wiekszosc osób na tym formum miałą jakiegoś pentiuma, celerona, 386 lub 486; 5. ten temat niczego nie wnosi; 6. nie jestes wystarczajaco wykfalifikowany aby przeprowadzac takie testy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 1. nie mieszkam w USA tylko w okolicy Łodzi (szkoda mi słów na komentowanie tego) 2. jeśli stać cie na p4 2.4, pamięć OCZ, gf4 ti 4600 to znaczy ze jednak troche kasy masz; 3. twoje wypoeidzi świadcza o tym ze nie byłeś w stanie nawet poprawnie skonfigurowąc twojego sprzętu; 4. przypuszczam za wiekszosc osób na tym formum miałą jakiegoś pentiuma, celerona, 386 lub 486; 5. ten temat niczego nie wnosi; 6. nie jestes wystarczajaco wykfalifikowany aby przeprowadzac takie testy 1. Jak dla Ciebie posiadanie glupiego komputera za pare set $ rowna sie posiadaniem kasy to to ty malo jeszcze widziales... 2. Bys sie zdziwil ale nigdy nie mialem Pentium lub innego INTELa poniewaz zawsze bylem zagozalemy zwolennikiem AMD i mnie INTEL nie interesowal wiec nie musialem wiedziec ze mnoznik jest zablokowany. Jak wiesz w czesci AMD mnoznik jest zablokowany a w innej nie. Kolega kupil sobie P4 2.66c z ABIT IC7 i nawet mi sie to podobalo na tyle aby samemu sie tym zainteresowac. 3. Faktycznie ze trzeba miec conajmniej studia inzynierskie skonczone aby skonfigurowac komputer. "Zwiesz FSB, moze napiecie, zrelaksuj timingi na pamieci" etc. faktycznie orla do tego trzeba. Moze napiszesz doktorat z overclockingu procesorow. 4. mylisz sie ze ten post nic nie wnosi. Po przeczytaniu tego postu osoba ktora ma zamiar kupic ABIT IS7 moze to przemyslec 2x. Moze nacisnac na link na ABITa forum i przeczytac posty innych osob ktore maja ta plyte i sa z niej nie zadowoleni etc. Co do reszty sie z toba zgadzam i faktycznie ze wiele nie wniosla. 5. duza czesc postow na forum nic nie wnosi. Moje pytanie do Ciebie jest i co z tego ? Chcesz je wszystkie cenzurowac ? Wiekszosc czlonkow tego forum traktuje to wszystko jako zabawe i nie bierze kazdej rzeczy tak powaznie jak ty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Kilka rzeczy: Tak jak tos powiedzial(powtarzam się ? to trudno): 1.Kręcenie FSB FSB daje lepsze wyniki niż mnożnik 2.Intel P4 ma magistralę QBM czyli poczwórnie przepływną czyli 800 MHz=200x4 itd. 3. Tryb Synchroniczny jest lepszy(szybszy) niz asynchroniczny 4. Jak ustawiasz 1:1 i 250 MHz to daje ci 1000MHz!!!FSB(250x4)!!!! i nic dziwnego , że ci pamięć nie wydala! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Kilka rzeczy: Tak jak tos powiedzial(powtarzam się ? to trudno): 1.Kręcenie FSB FSB daje lepsze wyniki niż mnożnik 2.Intel P4 ma magistralę QBM czyli poczwórnie przepływną czyli 800 MHz=200x4 itd. 3. Tryb Synchroniczny jest lepszy(szybszy) niz asynchroniczny 4. Jak ustawiasz 1:1 i 250 MHz to daje ci 1000MHz!!!FSB(250x4)!!!! i nic dziwnego , że ci pamięć nie wydala! Pamiec byla ustawiona przez mnoznik 3/2 twz. DDR333. 5/4 nie chce pracowac. Moze nowy bios to naprawo. Co do reszty sie z toba zgadzam w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Po uzytkowaniu P4 przez ponad miesiac moge powiedziec to. AMD produkuje bardzo dobre procesory. Sa one nie wiele wolniejsze a znacznie tansze od P4. W czym P4 goruje nad nimi jest prztaktowywania procesora. W tym momencie mam swoj procek podkrecony o 650Mhz! bez podniesionego napiecia i ze standartowym chlodzeniem. Nie ma takiego AMD ktory moglby sie pochwalic takimi rezultatami. Nie biore tego porownania Mhz za Mhz bo to nie ma sensu ale procentowo %. Ciezko jest podkrecic ATHLONy o 30% bez podnoszenia napiecia i stosowania lepszego chlodzenia. Co do reszty to powiem ze dzieki zmianie z AMD a INTELEm nie musze na razie wydawac kasy na nowa karte graficzna poniewaz roznica jest na tyle duza pomiedzy AMD a INTELEm ze moge grac w moje ulubione gry Battlefield1942 z z 2xAA i 2xAF bez zauwazalnej utraty klatek. Pewnie z lepsza karta dzwiekowa bede w stanie grac z 4xAA poniewaz zrobilem testy z Sound Blaster 2 i roznica pomiedzy zintegrowanym dzwiekiem byla spora. Co do mobo ABITa IS7 to sie plyta wyrobila. Zalozylem nowy BIOS Rev. 1.5 i system dziala mi na cacy. Jedynym problemem jest to ze ABIT odmawia pracy powyzej 250Mhz FSB a inne mobo takie jak ASUS czy EPOX spokojnie sa w stanie wyciagac 280Mhz FSB z tym samym procesorem. Takze ogolnie uwazam ze mylilem sie troche co do mojej pierwszej wypowiedzi i pochopnie napisalem moje pierwsze wypowiedzi. Nie lubie monopolu al tym razem Intel naprawde wypuscil niezly produkt (seria C) i jesli mozesz dolozyc troche pieniedzy na procek (bo mobos sa wlasciwie w tej samej cenie co w przypadku AMD) to mysle ze to bedzie dobry wybor. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mowisz 650 Mhz = 30% hmmmm Sa takie 1700+ (1466) ktore chodz okolo 2300, czyli jest to o 834 MHz wiecj niz ustawa nakazuje, zamieniajac na procenty to 834/1466 * 100%= 57%. To chyba lepszy wynik niz podkrecanie Twojego PIV :wink:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mowisz 650 Mhz = 30% hmmmm Sa takie 1700+ (1466) ktore chodz okolo 2300, czyli jest to o 834 MHz wiecj niz ustawa nakazuje, zamieniajac na procenty to 834/1466 * 100%= 57%. To chyba lepszy wynik niz podkrecanie Twojego PIV :wink:. 1700+ sa wyjatkami. Kazdy wie ze te procki sie kreca. Ale nadal chyba musisz podnosic napiecie i zmieniac chlodzenie na bardziej wydajne Ja mam namysli podkrecanie bez uzycia extremalnych metod jak water cooling czy zamrazarek. 2.4c pracuje nawet przy 280FSB tzw. 3.36Ghz bez wiekszego podnoszenia napiecia (1.55V). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Pentiaki prawie zawsze mialy duzy zapas mocy. Niektore serie 1700+ wcale nie potrzebuja zmiany napiecia zeby pojsc na 2100 MHz wiec to tez nie jest taki zly wynik, a 2300 na JIUHB robi sie na zwyklym AC. Zgodze sie z Toba ze Intel robi procki naprawde dobre, ale AMD nie robi wcale gorszych tylko tansze :P. Pewnie gdybym mial kaske to tez mialbym juz P4 2,4 GHz @ iles tam, ale na razie ledwo wyuskałem pieniadze na mobo na nForcie2 :(. 1700+ to faktycznie osbny przypadek, ale za to jaki chlubny !!! :D BTW: Ile u Ciebie w tej Kanadzie stoja OCZ Goldy przyzwoite jakies 512? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 http://www.ncix.com/productdetail.php?sku=9844 OCZ ENHANCED LATENCY GOLD EDITION 256MB PC3700 CAS2 W/ GOLD HEAT SPREADER http://www.ncix.com/productdetail.php?sku=9843 OCZ DUAL CHANNEL GOLD EDITION 2X256MB DDR PC3700 CAS2 W/ GOLD HEAT SPREADER Nie moglem znalezec 512Mb wersji. Swoja kupilem za $130 (zredukowana cena z powodu swiat czy cos takiego). Normalnie $180. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A ja gdybym miał więcej kasy to na pewno nie miałbym Intela tylko co najwyżej lepszą grafę, bo póki co Intel nie zrobił nic za co warto by było dać tyle kasy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Ciezko jest podkrecic ATHLONy o 30% bez podnoszenia napiecia i stosowania lepszego chlodzenia. Ja podkręciłem: 1.A1700+ z 1466MHz do 2415 A to prawie 1000MHz czyli ponad 50% 2.A2000+ z 1666 do 2466MHz A to ponad 30% 3.A2500+ z 1833 do 2568MHz A to ponad 30% Ktoś powiedzial że: "Intel produkuje najszybsze procesory a AMD najwydajniejsze" Zostawiam twoją wypowiedź bez dodatkowego komentarza, czytaj i przemyśl co napisales :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 hehe , dobre ! rtzeczywiści u intela liczą się głównie MHz. a dać 2 razy więcej kasy za procek o takiej samej mocy to mał oopłacalny business. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Jeśli AMD zrobi w swoich kostkach odpowiednik intelowego HT, to następnym moim prockiem mógłby być właśnie taki AMD... Jeśli ktoś w Was miał okazję popracować na kompie z HT, to wie czemu tak się przy tym uparłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Ciezko jest podkrecic ATHLONy o 30% bez podnoszenia napiecia i stosowania lepszego chlodzenia. Ja podkręciłem: 1.A1700+ z 1466MHz do 2415 A to prawie 1000MHz czyli ponad 50% 2.A2000+ z 1666 do 2466MHz A to ponad 30% 3.A2500+ z 1833 do 2568MHz A to ponad 30% Ktoś powiedzial że: "Intel produkuje najszybsze procesory a AMD najwydajniejsze" Zostawiam twoją wypowiedź bez dodatkowego komentarza, czytaj i przemyśl co napisales :!: Mysle ze twoja odpowiedz nie ma za bardzo merytu poniewaz ty mowisz o podkrecniu AMD z chlodzeniem na wode. Ja mowie o zwyklym podkrecaniu z fabrycznym heatsink. Pewnie wiesz ze sa tacy ktorzy byli w stanie podkrecic 3.0Ghz P4 do 5Ghz z odopwiednio wydajnym chlodzeniem. AMD robi dobre procki ale nie sa one przeznaczone do krecenia w "normalny" sposob. A co ceny to prawda ze P4 sa drozsze. (nie 2x tyle) bo 2.4 Ghz kosztuje $250 a 2600+ $160 ale 2.4Ghz pracuje stabilnie z odpowiednia mobo i pamiecia przy 3.2, 3.3Ghz takze za $250 masz moc procesora za $1000 dlatego tez mysle ze $250 nie jest az tak wygurowana cena. Jestem zwolennikiem AMD poniewaz AMD do tej pory produkowala CPUs tansze a szybsze niz P4. W tym momencie taj nie jest poniewac P4 Rev. C gasi wszystkie AMD XP jak leca i nie ma na to lekarstwa. Mam nadzieje ze HAMMER to zmieni. A co do wydajnosci to wlasciwie nie wiem co taki argument wnosi bo moza AMD jest wydajny ale nadal jest wolniejszy od P4. Plus P4 ma HT ktory robi roznice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 hehe. a mało osób ma chłodzonko powietrzne V7+ i 1700+@3000+ ?? kilka by się znalazło. a 1700+@2600 czy 2800+ to na prawdę sporo osób ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tak jak to juz napisalem 1700+ jest wyjatkowym egzemplazem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tak jak P4 2.4@3.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...