Reynarth Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Hej, pytanie niektórym może wydać się dość śmieszne ale nigdzie nie mogę znaleźć zadowalających mnie informacji. Mam płytę główną z uszkodzonym socketem - jednego pinu brak, z 2-3 wygięte, przez co nie działają dwa sloty na RAM, czy taka płyta jest cokolwiek warta? Czy, tak jak sporo ludzi piszę, jedyne co mogę z nią zrobić to na śmietnik? Płyta jest dość nowa, mam już inną, ale na tej, jeśli się da, chciałbym coś zarobić. Płyta to MSI z370 Gaming M5, o ile to ma znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Opcja 1 - próbować naprawiać i potem sprzedać na allegro / olx . Wygięte piny można spróbować naprawić u zegarmistrza , co innego ten urwany pin - tutaj tylko pomoże wymiana socketu . Da się to zrobić , ceny są różne - w jednym serwisie widziałem cenę 160 zł za S115x . Opcja 2 - wystawić na allegro / olx z adnotacją że płyta uszkodzona ( o co jest uszkodzone ) za jakąś małą kasę - przykładowo 200-300 zł ( przy nowej wartej ~800 zł ) . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Jak kolega wyżej pisze. Ps.@reyden komu tak podpadłeś, że czerwone strzałeczki dostajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynarth Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Dziękuję za rady :) Spróbuję z wymianą socketu, choć poza serwisem we Wrocławiu nie znalazłem innego który by coś takiego oferował. Ile mógłbym wołać za tą płytę z wymienionym socketem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...