ernieball Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Chcem sobie zakupic cyfraka ale niestety nie dysponuje zbyt duzym budzetem wiec prosze nie proponowac nic drozszego.... kwota ktora chcem przeznaczyc to 1000-1400zl. Zastanawiam sie nad: Kodak 4330 3Mpix Olympus C-350 no i nie wiem co w tej cenie jescze moge kupic ciekawego ..... niestety karty do tych aparatow sa bardzo drogie (przynajmniej tak mi sie wydaje). W sumie ten Kodak wyglada obiecujaco . Oto linki do zakupow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14694785 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14675590 czytalem juz recki na steve digicams...... wiec prosze was o pomoc zapomnialem dodac ze zalezy mi na pozniejszym wywolywaniu tych zdjec a nie tylko na przegladaniu ich na monitorze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Wszystko zależy od tego jakiej wielkości będziesz robił odbitki. Jeśli w grę wchodzi format 9x13 to wystarczy aparat 2,1Mpix i tu polecałbym Ci Canona A60. Do dobrej jakości odbitek 10x15 potrzebujesz aparatu z matrycą 3,2Mpix i tu zaczynają się schody - do 1400zł trudno znaleźć sensowny kompromis... Moim (zapewne nie tylko moim) faworytem byłby Canon A70, ale kosztuje trochę ponad 1700zł w sklepie (np. www.pstryk.pl), ale na allegro można kupić go za około 1500zł. Decyzja należy do Ciebie, nadmienię jeszcze, że oba aparaty pracują z tanimi kartami Compact Flash :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No podobnie jak lechoo poleciłbym Ci Canona A70 z allegro koło 1400~1500zł. Ja mam G2 ale to trochę nie ten przedział cenowy ale w poniedziałek będę miał na parę dni tego canona A60 to jak coś to mogę zdać relację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 warto porownac aparaty i robione przez nie zdjecia na http://www.steves-digicams.com - imho bardzo dobra strona. Rowniez uwazam ze a60/70 to bardzo dobre aparaty za sensowna cene. Dobre ceny ma sklep http://www.ny-camera.com/language/poland/index.htm calkiem blisko granicy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 no wlasnie jak mam dozbierac do 1700 to pewnie dozbieram juz do 2000 i kupie jakiegos HP Photosmart 850 bo mam z niego zdjecia na kompie i sa boskie po prostu .... to w takim razie za 2000 jaki aparacik byscie polecili ? no ale w sumie te aparaciki co podalem to maja te matryce 3.1 ... wiec nie beda zbyt dobre? to macei na mysli ? szczerze mowiac to nie znam sie na fotografii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Mam od tygodnia Canona A60 i jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam jesli chodzi o cyfraki do 1500 pln. Jesli chodzi o cyfraka do 2000 raczej kupowałbym ze znanych firm, które mają dobrą optyke np. Canon, olympus, .... raczej omijałbym cyfraki HP mają niezłe parametry ale jakościa zdjęc odbiegają raczej od canona i olympusa,... Nie bawiłem się HP850 . Miałem do czynienia z HP 120, 320, 620 i zdjęcia były gorsze od inych zdjęc wykonanych cyfrakami. Oczywiście zdarzały się fotki które przy określonym oświetleniu itd wychodziły super ale w większości były to przecietne zdjęcia. HP dośc długo zapisuje tez zdjęcia. Choć parametry w.g opisu ma niezłe. HP z którymi się spotkałem miały automatyczny balans bieli przez co zdjęcia czesto wychodziły różowawe itp. Z tego co widze to ten HP 850 ma niezły zoom optyczny , jednak balans bieli ma automatyaczny jak jego "tańsi braci". Przejrzyj to forum ten temat przewija się dośc często. Co do ceny kart pamięci to najtańsze są Compact flashe - cena za 128 mb zaczynaja sie w sklepie od 140 pln (za kingstona nawet). Na allegro za 160 pln mozna kupić już CF 128 MB Kingstona High speed. Inne karty kosztuja praktycznie 2 x więcej. (chodź jak ktoś mi powiedział :"pamięc to wydatek jednorazowy, więc można dać więcej" ... można i tak do tego podchodzić..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 takze poprosze te recki jak INTERLOOPER bedziesz mial tego a60 i chyba sie nastawie na tego a70 bo znajomy wyjezdza do usa na wakaacje to mi od razu przywiezie z 500zl taniej niz u nas ;) a jak to jest w tych canonach z 4 bateriami ? dlugo trzymaja ? itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja mam Akku 2000 mAh i ładowarke POWA z allegro za 70 pln kupione z przesyłką itd. i wytrzymuja bateryjki a ok. 200 fotek. Zrobiłem kilka fotek w makro. mozesz zerknac na www.A60makro.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...