physalium2 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) 1.Student, 19 lat 2.Najlepiej bez systemu 3. Około 14-15 cali, nie jest to zbyt ważne 4.Będę wymieniał dysk na SSD, jeżeli nie będzie on w zestawie 5. a)używany, do około 1500zł za sam laptop (jeżeli trafi się coś naprawdę dobrego to dopłacę), planuję wymienić baterię, bo te używane zazwyczaj są już wyjechane b) najlepiej aby wytrzymał przynajmniej okres studiów ( 3-5 lat) c) jak najszybciej 6. najlepiej biznesowe, oczekuję dobrego procesora aby działał bez zająknięcia i dosyć długi czas pracy na baterii 7.Interesuje mnie HD+ (full hd to chyba przesada) i koniecznie matryca IPS matowa 8. Używany w domu i na studiach 9. Nie będę go wykorzystywał do gier 10.Odtwarzanie filmów, przeglądanie internetu i programowanie 11.koniecznie matowa matryca oraz podświetlana klawiatura,6-8gb ramu, mile widziany port HDMI 13. Myślałem nad laptopami biznesowymi DELL i Lenovo(thinkpady) np. DELL latitude e5450( ten akurat z ekranem full HD)czy Lenovo T440 myślę o procesorach i5, bo i7 są zdecydowanie droższe i nie wiem czy warto dopłacać Proszę o poradę :) Edytowane 27 Września 2018 przez physalium2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
physalium2 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 I czy potrzebuję Full HD? Czy może HD+ w zupełności wystarczy do moich wymagań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiru Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Poleasingowe zwykle mają już system. Może coś takiego Cie zainteresuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...