Enemy33 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2018 Witam Potrzebuję nowy monitor do 1200 zł. Będzie używany do oglądania filmów i sporadycznych gierek: dota 2, cs:go, seria total war. Chciałbym aby można było zmieniać kąt nachylenia w monitorze i żeby za bardzo wzrok się nie męczył. Mam dwie propozycje: Link 1 Link 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Odradzam matryce TN, z powodu kiepskich kątów w pionie (przy patrzeniu na wprost są przekłamane kolory na dole ekranu wzgl. góry ekranu, co widać wyraźnie po wyświetlaniu pomarańczowego koloru na całym ekranie). Radziłbym się zainteresować czymś pokroju BenQ BL2420PT lub Lenovo ThinkVision L24q-10 - IPS , 2560x1440 , 23,8" 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enemy33 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 A jak wypowiesz się na temat częstotliwości odświeżania. Przy moich jest 144 Hz, a przy tych co podałeś 60 Hz. Jakaś różnica mocno jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enemy33 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Mój aktualny monitor samsung syncmaster 930bf. Nie jest zbyt dobry, według mnie, ale nawet w takiego cs'a czy dotę, w która aktualnie gram najwięcej idzie mi nawet dobrze. Wydaje mi się, że jak przejdę na te monitory różnica będzie oszałamiająca. Jeszcze będę musiał się zastanowić nad Waszymi dwoma poleceniami. Jeżeli, ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć to poproszę. Jeżeli nie to temat będzie do zamknięcia. Dziękuje za pomoc. Ewentualnie mogę dodać, że moją grafiką jest gtx 970 Edytowane 1 Października 2018 przez Enemy33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Odradzam mocno TN te ekrany są do bani! Lenovo ThinkVision P24h https://www.x-kom.pl/p/411720-monitor-led-22-239-lenovo-thinkvision-p24h-czarny.html 2560 x 1440 IPS USB HUB 36 miesięcy gwarancji 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt baker Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Do okazjonalnego grania na Twoim miejscu nie brałbym 144 hz - po prostu strata kasy. Nie nastawiaj się że Ci kapcie spadną z wrażenia, bo różnica między 60 a 144 jest widoczna, ale to nie jest żaden kosmos. Zależy jeszcze w co grasz, ale pamiętaj że sporo gier ma locka na 60 hz. Lepiej moim zdaniem iść jak kolega wyżej napisał w IPS 1440p. Tak już czysto subiektywnie- jeśli nie masz ciśnienia koniecznie wydać te 1200 zł, to zobacz sobie AOC 24V2Q, IPS, ma nachylenie kąta tak jak chciałeś, 75 Hz jest jakimś sensownym kompromisem w kwestii odświeżania, ma low blue light i flicker free niemęczące wzroku https://www.morele.net/monitor-aoc-24v2q-4979710/ Edytowane 1 Października 2018 przez matt baker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 AOC spox ale to lepiej Acer Nitro VG240YBMIIX https://www.x-kom.pl/p/440008-monitor-led-24-269-acer-nitro-vg240ybmiix-czarny.html to samo jest IPS i 75hz tylko jeszcze ma 1 ms opóźnienia :) Tani z 144hz to AOC C24G1 849 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...