MaciekJS Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Witam wszystkich, To mój pierwszy post na forum, ale stronę śledzę od kilku lat. Przymierzam się do przesiadki na nowy sprzęt z leciwego core 2 duo + HD4890. Budżet do 4k zł monitorem bez peryferii. PC głównie do gier. Poczyniłem taki zestaw: KLIK Co do monitora zależy mi na - amd free sync 2 - więcej niż 18" Budżet na sztywno 4k na wszystko. Opcjonalnie z GPU myślałem o zielonych GTX 1060, ale nie jestem do końca przekonany ze względu na ich podejście do klienta. Z góry dzięki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Ryzen i gry to raczej kiepskie połączenie , I5 8400 lepiej się do tego nadaje . Czasami jest 3-4 fps więcej a czasami 10-15 fps , do I5 warto też brać GTX-a , w wielu grach tak zestaw jest lepszy . Szkoda że obecnie cena I5 jest taka chora - od 1050 zł wzyż , w takim układzie lepiej brać sporo tańszego R5 . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Tyle że przy obecnych cenach można właśnie pomyśleć na AMD lub wstrzymać się zakupem do lutego, bo wcześniej nie spodziewałbym się unormowania cen przez Intela i polskich "januszy sklepowych" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 1 godzinę temu, reyden napisał: Ryzen i gry to raczej kiepskie połączenie , I5 8400 lepiej się do tego nadaje . Przy obecnych cenach, to jest raczej wybór między Ryzen 5 2600 a i3 8100 ... a tutaj Ryzen nawet w grach wygrywa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...