xprt7 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Czy duża jest różnica w jakości wyświetlanego obrazu między monitorem 1920x1080 a 1680x1050 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Ciężko odpowiedzieć na takie pytanie. Zależy to od wielkości matrycy i od tego z jakiej odległości oglądasz. Generalnie chyba można napisać tak: 22" WSXGA+ = 24" FHD. Nie powinno być dużej różnicy w jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Jeśli miałbym kupować jeden z dwojga to oczywistym jest, że wybrałbym fullhd. Natomiast chodzi o to, że posiadam monitor 22" 1680x1050 i zastanawiam się czy warto go wymienić na 1920x1080 bo jeśli nie ma dużej różnicy a mój stary monitor nadal działa to strata kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 8 godzin temu, FxJ napisał: Zważywszy że za 2200zł masz telewizory 4K a na YT masz każdy fill w FullHD to zakup z mniejszą niż 1080p monitor to strata kasy. Ale on nie kupuje telewizora tylko monitor do np. gier. A to przypadku np.słabszej grafiki ma znaczenie. Po za tym pytanie było, czy jest duża różnica a nie co kupić! Różnica na pewno jakaś jest, ale raczej nie na tyle wielka by specjalnie wymieniać monitor skoro obecny działa.Sam siedzę na takim samym i nie widzę powodu do zmiany.Padnie to się zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) A to, czy wymieniać zależy nie tylko od rozdzielczości. Ważny jest też np typ matrycy, odświeżanie, typ synchronizacji, czy dodatki typu głośniki, USB itd. Pytanie czy coś Ci nie odpowiada w obecnym sprzęcie? Edytowane 2 Października 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Jest to Samsung SyncMaster 223BW 22" 60 hz. Monitor mi odpowiada ale właśnie przymierzam się do zakupu nowego PC i jeśli nowy monitor fullhd dałby mi sporą różnicę w jakości obrazu to poważnie rozważyłbym jego zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Wymień, ja niedawno wymieniłem 22 na 24 cale, niby nieduża różnica, ale w połączeniu z cieniutkimi ramkami w nowym monitorze jest o niebo lepiej. Koniecznie weź 24 cale, inaczej nie ma sensu, polecam też zwrócić uwagę na ramki, według mnie robi to ogromną różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Jeżeli wielkość matrycy i obszar roboczy Ci odpowiada, to możesz zostawić. Takie rady większy - lepszy, to można sobie w buty wsadzić. Inna sprawa to rodzaj matrycy, kąty widzenia, czy kolory. Tu jest pole do poprawy. Zależy do czego używasz komputera i na jakie parametry kładziesz większy nacisk. Najlepiej porównać monitory na żywo. Jak obejrzysz, to się dowiesz, czego chcesz. :) Edytowane 2 Października 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 2 godziny temu, xprt7 napisał: Jest to Samsung SyncMaster 223BW 22" 60 hz. Monitor mi odpowiada ale właśnie przymierzam się do zakupu nowego PC i jeśli nowy monitor fullhd dałby mi sporą różnicę w jakości obrazu to poważnie rozważyłbym jego zakup. Dobry monitor MVA/IPS Da Ci sporą różnicę ! Proponuje 24" jeżeli mowa o 1080p ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Czy głównie do gier warto brać AOC24V2Q? Cena jak dla mnie ok za fullhd 23,8" IPS 75 hz 5 ms. Wizualnie jak dla mnie na plus (podobają mi się monitory bez ramkowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Chcesz podnieść cenę o 1/3 w zamian za regulację wysokości i możliwość montażu na ścianie? Słaby pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xprt7 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Jeśli chodzi o regulację wysokości i vesa jest mi to zbędne a pozostałe parametry tych monitorów są zbliżone więc z dwojga przychylam się ku Aoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Najlepiej by było obejrzeć i pomacać te monitory na żywo, gdy stoją obok siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...