bahus Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Witam. Mam laptopa HP dv6 6b66ew. Staruszek ale daje radę. Jest pół roku po wymianie termopadów i pasty a także po gruntownym refreshu. Mimo wymiany termopadów niestety laptopa dość często słychać. Temperatury pod obciążeniem ma normalne ale wiatrak daje się we znaki nawet podczas oglądania filmu w 1080p. Czy istnieje taka możliwość że z racji wieku ciepłowody na chłodzeniu a konkretniej gaz w nich może stracić swoje właściwości lub mogą znacznie obniżyć swoją wydajność ? Edytowane 2 Października 2018 przez bahus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Gdyby się rozszczelnił to masz szybki skok temperatury ( tj do 80C lub i wiecej ) Nie ma opcji by rozszczelnił się w "połowie" Trzymaj układ chłodzenia w czystości i bez kurzu ( raz na 3-5 miechów warto nawet umyć pod wodą ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Mam dv6-6030ew więc to podobny model. U mnie pomogła wymiana wentylatora na headpipe'ach. Kupiony z chin ale nowy i od razu się ciszej zrobiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...