Deroli Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Cześć, Poszukuję monitora 27+ cali, najlepiej QWHD (jeśli większy monitor to może być 4k). Ma to być monitor głównie do pracy biurowej i obrabiania zdjęć w PS/Lightroom, ale też do okazjonalnego grania w jakieś RTS'y (starcraft2) lub jakieś RPG, Może (przez wielkie M) jakaś Forza. Format 16:9 lub 21:9. Zależy mi na tym żeby monitor miał dobry kontrast (zalecenia okulisty mojej dziewczyny) Redukcje migotania i Filtr światła niebieskiego. Myślałem o matrycy VA ze względu na czerń i kontrast, ale IPS chyba też od biedy ;) da radę. Monitor będzie podłączony jak na razie do laptopa przez hdmi w przyszłym roku do stacjonarki. Oglądałem już masę delli i Benq itp i po prostu już zgłupiałem. Może ma ktoś podobne wymagania co ja i jest szczęśliwym posiadaczem jakiegoś monitora? Ostatnio prawie kupiłem BenQ EW3270U gdy był w promocji, nie pytajcie dlaczego nie kupiłem :| Zastanawiam się nad BenQ EW2770QZ ale "Czas reakcji: 14 ms" to chyba deczko za dużo. HALP ;) Z góry wielkie dzięki za każdą propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...