Grimus23 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Dzień Dobry. Prosiłbym o podanie przykładowego zestawu pod 1440p. Rozumiem, że w październiku nastąpi premiera nowych kart od Nvidii, i procesorów Intela. Mój budżet to ok. 6500zł +/- 500 złotych. Z uwagi na niebotyczne ceny procesorów Intela, jestem w stanie poczekać na premierę nowych w październiku. Zastanawiałem się nad 1070 w górę. Na dniach chciałbym zakupić SSD GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2) wraz z SSD Toshiby 2 TB z uwagi na atrakcyjną cenę. Zestaw skupiony raczej w okół gamingu, nie programów graficznych. Pytaniem pozostaje; Czy mogę też od razu kupić obudowę i zasilacz i poczekać na płytę/procesor/kartę graficzną, czy też mogę je od razu kupić i poczekać, powiedzmy do premiery nowych jednostek. Zapewne nastąpi świąteczne podniesienie cen, jednak to dla mnie nie problem. Zależy mi również na systemie. Zwykły Win 10 na OEM-ie wystarczy. Chyba, że ktoś zna jakieś promocyjne ceny. Dziękuję i Pozdrawiam. Edytowane 3 Października 2018 przez Grimus23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) zestaw za 6500zł zmieniłbym zasilacz np.: na Seasonic Focus z certyfikatem gold. Ewentualnie i7 zamienił na i5-8600k - różnica około 850-900zł. Kartę zostawił albo zmienił na Zotac gtx1070Ti AMP -2078zł Win10 bierz w wersji BOX. Co do IRDM PRO Gen2 to mała loteria, poczytaj https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_ssd_goodram_irdm_gen2_rozne_wersje_i_rozna_wydajnosc i https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/goodram_ssd_irdm_gen2_oswiadczenie_producenta_w_sprawie_pamieci SSD można by zamienić na chwalony ADATA XPG SX8200 240GB NVMe , (nanad 3D) 5letnia gwarancja przypuszczam, że będziesz miał nowego PC zanim ona minie. Zastanowiłbym sie nad rezygnacją z HDD na rzecz SSD większego niż ~240-250GB - cisza i prędkość. Moje zdanie: Ceny w tym roku raczej nie spadną. Wielu mówi o spadku cen po wprowadzeniu nowych kart i procków, ale zbliża się grudzień ( żniwo dla sprzedawców) i myślę, że ceny pozostaną na dzisiejszym poziomie ( jedynie nieznacznie/symbolicznie mogą się obniżyć). Edytowane 4 Października 2018 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimus23 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Jeśli zamiana na samo SSD, to które? Wychodzi na to, że w okolicach 500 złotych. Crucial MX 500 zdaje się mieć lepsze opinie od ADATA SU800. System w wariancie USB również się nada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Jak sam SSD to z tych tanich i dobrych bierz wspomnianego A-Data SX8200 480GB , potem Crucial MX500 albo Samsung 860 EVO . Albo jak możesz to dołóż do Samsung 970 EVO 500GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 6 godzin temu, Dart9 napisał: Co do IRDM PRO Gen2 to mała loteria, poczytaj https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_ssd_goodram_irdm_gen2_rozne_wersje_i_rozna_wydajnosc i https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/goodram_ssd_irdm_gen2_oswiadczenie_producenta_w_sprawie_pamieci Loteria ssd była przy zwykłej wersji irdm, a nie wersji irdm pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimus23 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Rabat dotyczy tylko morele. Wystarczy kontaktować się online na stronie sklepu czy muszę powołać się na jakąś stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Robiąc większe zakupy to właściwie w każdym sklepie można rozmawiać o rabacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...