PanRafall Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Dzień dobry, zamierzam kupić wiszący tv do mieszkania. Co ważne w tym poście szerokość nie może przekroczyć 140 cm (ściana na to nie pozwala). Budżet ~2500+, max 3000. Głównie użytkowany będzie do telewizji, seriale w typowej kablowce, ale też netflix, yt bądź ps4 prze zemnie. Najczęściej warto napisać, że będzie wykorzystywany do zwykłych zapychaczy czasu przez mamę - większość czasu seriale/filmy w tvn, tvp czy polsacie w proporcjach 80/20% do mojego korzystanie tv do netflixa czy ps4. Nie znam się kompletnie, ale z tego co poczytałem trochę to sam kierowałbym się cechami: cena/jakość > cale > jakość obrazu > rozdzielczość > wejścia hdmi/usb > dodatkowa technologia typu smart tv, głośniki i reszta Dlatego myślałem nad SAMSUNG UE55NU7102, PHILIPS 55PUS6703 - coś innego jak polecicie to proszę napiszcie czym się różnią od tych modeli. Warto patrzeć na dodatkowe technologie typu https://i.imgur.com/5cIuTGu.png Czy to marketingowy bełkot i każda firma posiada odpowiedniki tych nazw? I ostatnio pytanie już bardziej życiowe. W jakim okresie szukać promocji - przed świętami, po bożym narodzeniu, black friday czy może w styczniu, marcu? Oraz czy istnieją na prawdę te 'promocje', bo często słyszy się o podnoszeniu cen na święta przez markety tylko po to żeby później dokleić -40% a cena nie rożni się od tej sprzed przykładowo świąt. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Polecam Samung UE55NU7172 - optymalny wybór dla Ciebie. Szerokość 122 cm - zmieści się w wyznaczonych przez Ciebie granicach, oczywiście posiada standard VESA (200 x 200). TV posiada świetne kolory, HDR, rozdzielczość 4K. Na plus też jakość głośników (funkcja DDP). TV łączy się z Internetem za pomocą WiFi, posiada Smart TV, przy czym ten od Samsung, jest bardzo funkcjonalny, aplikacja Netflixa, z której będziesz korzystać jest wygodna i intuicyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...