tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 NO właśnie wczoraj włączyłem kompa zapuściłem 3dMarka i tu szok. Zapuściłem 3dMarka najpierw 2000,a potem nie wierząć jeszcze 2001Se Wyniki wzrosły odpoweidnio z 2575do 2685,i 1056 do 1166. :D :D :D NIc nowego związanego z grafiką nie instalowałem(jedynie co zainstalowałem w przeciągu tego dnia do divxin-avi :D ).Ustawienia te same, odświeżanie to same,procek tak samo...Kuna nei wiem co się stało. Przecieżdzień wcześniej testowałem i było normalnie. Więc w 3dMarku 2000 wzrost +4%,w 2001se+10%. Sprawdziłem też w quake3 i tak samo wzrost o ok.5%... Ktoś wie co się dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 windows :lol: .ja mialem takie same nagle zmiany wydajnosci, nie chce cie martwic ale to nie bedzie trwalo wiecznie, to sa "zalety" produktow billa geja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 NO właśnie wczoraj włączyłem kompa zapuściłem 3dMarka i tu szok. Zapuściłem 3dMarka najpierw 2000,a potem nie wierząć jeszcze 2001Se Wyniki wzrosły odpoweidnio z 2575do 2685,i 1056 do 1166. :D :D :D NIc nowego związanego z grafiką nie instalowałem(jedynie co zainstalowałem w przeciągu tego dnia do divxin-avi :D ).Ustawienia te same, odświeżanie to same,procek tak samo...Kuna nei wiem co się stało. Przecieżdzień wcześniej testowałem i było normalnie. Więc w 3dMarku 2000 wzrost +4%,w 2001se+10%. Sprawdziłem też w quake3 i tak samo wzrost o ok.5%... Ktoś wie co się dzieje? To nie koniecznie wina windy. Może jak robiłeś te testy to było chłodniej? U mnie założenie nowego coolerka na grafę dało ok 300 ptk więcej w 3DMarku 2001SE. Może coś ci w kompie nie łaczyło, a teraz się poprawiło. :lol: A może zapuściłeś Marki od razu po włączeniu kompa, a zwykle włączałeś po kilku grach itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Przecież mówię że testowałem w identycznych warunkach.Wszystko tak samo.Nawet temperatury zbliżone!A jak dla mnie to nawet różnica kilku stopni nie dałaby na rivie wzrostu wydajności sięgającej nawet 10 %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Przecież mówię że testowałem w identycznych warunkach.Wszystko tak samo.Nawet temperatury zbliżone!A jak dla mnie to nawet różnica kilku stopni nie dałaby na rivie wzrostu wydajności sięgającej nawet 10 stopni. Czy li prostu raz włączyłeś kompa i miałeś większą wydajność? I co, dalej tak jest? Tylko się cieszyć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Mniej więcej tak to było: Czasem u mnie power strip nie trzyma ustawień(nie wiem czemu ale to mały problem). Więc patrzę że wrócił do defaultowych,no więc krece.Po kilku minutach już gotowe.Po każdym podkręceniu testuje "kawałkiem"3dmarka i już widzę że coś nie tak.W 2000 w jednym z momentów zamiast 56 już widzę 57-8.Wrzucam test i bum jest więcej.Sprawdziłem jeszcze potem 2001se i quake i tak jest.Wszystkie ustawienia na 100% te same.po porównaniu wyników wyszło że karta po prosut przy tych samych ustawieniach pracuje szybciej. potem sprawdzałem kilka razy jeszcze niedowierzając(dociekliwy jestem :D )i wciąż chodzi szybciej. Dziś pewno jak wrócę z pracy znowu sprawdzę... Wygląda tak jakby karta sama sobie kopa dała i pracuje szybciej(pewno stwierdziła że już czas podążyć za techniką-może to jej pierwszys krok i za kilka dni znowu przyspieszy :D :D :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Czy li prostu raz włączyłeś kompa i miałeś większą wydajność? I co, dalej tak jest? Tylko się cieszyć :lol: włączyłem wczoraj znowu i dalej grafa chodzi szybciej :D To dla mnie wielka zagadka :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...