Skocz do zawartości
tomasir

Nagły wzrost wydajności karty graf.!Dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

NO właśnie wczoraj włączyłem kompa zapuściłem 3dMarka i tu szok. Zapuściłem 3dMarka najpierw 2000,a potem nie wierząć jeszcze 2001Se

Wyniki wzrosły odpoweidnio z 2575do 2685,i 1056 do 1166. :D :D :D

NIc nowego związanego z grafiką nie instalowałem(jedynie co zainstalowałem w przeciągu tego dnia do divxin-avi :D ).Ustawienia te same, odświeżanie to same,procek tak samo...Kuna nei wiem co się stało. Przecieżdzień wcześniej testowałem i było normalnie.

Więc w 3dMarku 2000 wzrost +4%,w 2001se+10%. Sprawdziłem też w quake3 i tak samo wzrost o ok.5%...

Ktoś wie co się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO właśnie wczoraj włączyłem kompa zapuściłem 3dMarka i tu szok. Zapuściłem 3dMarka najpierw 2000,a potem nie wierząć jeszcze 2001Se

Wyniki wzrosły odpoweidnio z 2575do 2685,i 1056 do 1166. :D  :D  :D  

NIc nowego związanego z grafiką nie instalowałem(jedynie co zainstalowałem w przeciągu tego dnia do divxin-avi :D  ).Ustawienia te same, odświeżanie to same,procek tak samo...Kuna nei wiem co się stało. Przecieżdzień wcześniej testowałem i było normalnie.

Więc w 3dMarku 2000 wzrost +4%,w 2001se+10%. Sprawdziłem też w quake3 i tak samo wzrost o ok.5%...

Ktoś wie co się dzieje?

To nie koniecznie wina windy. Może jak robiłeś te testy to było chłodniej? U mnie założenie nowego coolerka na grafę dało ok 300 ptk więcej w 3DMarku 2001SE. Może coś ci w kompie nie łaczyło, a teraz się poprawiło.

:lol: A może zapuściłeś Marki od razu po włączeniu kompa, a zwykle włączałeś po kilku grach itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mówię że testowałem w identycznych warunkach.Wszystko tak samo.Nawet temperatury zbliżone!A jak dla mnie to nawet różnica kilku stopni nie dałaby na rivie wzrostu wydajności sięgającej nawet 10 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mówię że testowałem w identycznych warunkach.Wszystko tak samo.Nawet temperatury zbliżone!A jak dla mnie to nawet różnica kilku stopni nie dałaby na rivie wzrostu wydajności sięgającej nawet 10 stopni.

Czy li prostu raz włączyłeś kompa i miałeś większą wydajność? I co, dalej tak jest?

Tylko się cieszyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej więcej tak to było:

Czasem u mnie power strip nie trzyma ustawień(nie wiem czemu ale to mały problem).

Więc patrzę że wrócił do defaultowych,no więc krece.Po kilku minutach już gotowe.Po każdym podkręceniu testuje "kawałkiem"3dmarka i już widzę że coś nie tak.W 2000 w jednym z momentów zamiast 56 już widzę 57-8.Wrzucam test i bum jest więcej.Sprawdziłem jeszcze potem 2001se i quake i tak jest.Wszystkie ustawienia na 100% te same.po porównaniu wyników wyszło że karta po prosut przy tych samych ustawieniach pracuje szybciej.

potem sprawdzałem kilka razy jeszcze niedowierzając(dociekliwy jestem :D )i wciąż chodzi szybciej.

Dziś pewno jak wrócę z pracy znowu sprawdzę...

Wygląda tak jakby karta sama sobie kopa dała i pracuje szybciej(pewno stwierdziła że już czas podążyć za techniką-może to jej pierwszys krok i za kilka dni znowu przyspieszy :D :D :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy li prostu raz włączyłeś kompa i miałeś większą wydajność? I co, dalej tak jest?

Tylko się cieszyć  :lol:

włączyłem wczoraj znowu i dalej grafa chodzi szybciej :D To dla mnie wielka zagadka :? :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...