NiemacieK Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Witam. Problemik dokladnie taki jak opisalem w temacie. Chce odkleic oryginalny kulerek bez uszkodzenia karty a niespecjalnie wiem jak sie do tego zabrac (metoda silowa odpada). Fajnie by bylo jakby znalazl sie ktos kto juz cos takiego zrobil nie niszczac przy okazji sprzetu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slipkot Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 WSADŹ KARTE DO LODÓWKI NA OKOŁO 2,5 GODZINY :twisted: , OCZYWIŚCIE UMIEŚĆ JĄ W JAKIMŚ SZCZELNYM POJEMNIKU ŻEBY CI NIE ZAMOKŁA. PO TAKIM ZABIEGU KUEREK SHODZI JAK MAŻENIE 8) POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja bym łomikiem spróbował;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 bylo milion razy... (do lodowki to moze nie wystarczyc, zamrazaka jak juz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 hmm a może by tak. Odkręcić wiatraczek od radiatora i na powierzchnie radiatora "rozlać" troche gazu od zapalniczki. Niewiem jak to by się sprawowało, narazie nie mam potrzeby zdejmować coolerka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Wiec piszecie, ze po potraktowaniu karty zamrazarka kulerek powinien zejsc a sa jakies inne sposoby??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Można też w drugą strone :) wyłączasz wentylatorek i uruchamiasz jakiś program który używa karty np 3dMark, czekasz aż ci się komp zawiesi i szybko zdejmujesz radiator. Jednak polecam metode na zimno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 już widze mine serwisanta jak będzie wyciągał kawałki mrożonego kurczaka spomiędzy żebeerek radiatora ;) ale serio.. jest jakas inna metoda? bo tesh mnie to czeka niedługo chyba.. 295 to stanowczo za mało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja dzisaj chcialem zdjac z mojego teiksa i kurde mocno czyma wiec niesciaglem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 jedyna skuteczna metoda-na zimno kartę do zamrażary na 2 h a potem podważyć radiator TRRRACHHHHHH i po kłopocie (myślałem że mi Grafa w pi$du poszła :wink: wszystko jest OK :D a wygląda to teraz tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 zajefajne radiatorki =) i na ile Ci sie z tym chłodzeniem wykręcił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Amoniak -> extra radiatorki (skąd je wyrwałeś ?) Podaj wyniki OC Jakieś mody karcie robiłeś ?? Jak przyczzepiłeś WC ?? RESPECT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 wystarczy otworzyc jego konfig :D grafika Radeon 9100 Saphire (trochę zmodowana ;) blok na GPU i radiatory na pamięciach) 250/460 @ 300/600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 no nie no Amoniak ja mam identyczne ,moje maja chyba 5 albo 6 cm .ale tylko po jednej stronie bo u góry mi sie juz nie miescily wiec mam inne takie płaskie i maja z 2 cm i na nie przyklejony wentyl .Chyba tez sobie załorze WC na radka ,bo jakos teraz juz mie sie zawiesz na na 300 gpu (a kropek niem mam ,dziwne co ).A czym go kleiłes ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 kręć go jeszcze !! ;) co nie wyrabia? moze vmodzik.. szkoda żeby sie takie chłodzenie marnowało ;) u mnie tylko radiatorki dołożyłem i wynik tylko o 5 MHz niższy.. więcej wyciągniesz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Tiaa ztym, że ty masz Herkulesa a ja saphirka z grszymi pamiątkami core to jeszcze pójdzie ale pamiątki to już nie :? V moda może zrobię ale narazie nie mam czasu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 w końcu wiem dlaczego wydałęm 50 zeta więcej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...