Skocz do zawartości
turzol

LCD - pomoc w wyborze (pilne!!)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow ! :))

Jako ze siedze za granica i nie mam ostatnio kompletnie czasu na neta (tzn raczej nie mam dostepu zbytnio....) a przyjechalem tutaj zarabiac ciezko kaske na czesci do kompa of course ;) Mam problem z wyborem monitorka LCD. Zdecydowalem ze kupie 17'' albo jak starczy kaski to 18''. Wiem tyle ze mam miec wyjscie DVI oraz czas reakcji <=30ms. Co polecacie?? Najlepiej w czarnym kolorze :))

Moje typy:

LG Flatron L1710B 459euro

NEC MultiSync LCD1760NX-BK 517euro

Nie wiem jak stoja w Polsce ale wydaje mi sie ze tuataj jest taniej ....

Bardzo prosze podajcie swoje typy. Zalezy mi bardzo bo rzadko teraz siedze na necie a tymbardziej rzadziej bo tu jest cholernbie drogi net.... (2,80euro za 50 minut to zdzierstwo jakich malo :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko, że starszy ma w pracy Neca, ale "15. Jakość obrazu w Win, Word jest super. Problem zaczyna się w grach -> karta no-name + standardowe niebieskie złącze. Po prostu gratisowy AntiAlisaing x 20 :P. Ale na G4Tit DVI 3DM 2001 wygląda tak dobrze jak na Flatronie "17. Nec to dobra firma... LG też nie jest zła. Powiem tak: mam kontakt z NEC= jest OK i AOC = nieciekawie (ciemny obraz, straszne "rozjechany" w grach)

P.S. Zobacz DOKŁADNIE w sklepie, powiedz, żeby póścili jakis film/grę/ benchmark.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HYUNDAI Q17

Niewiele jest o nim na sieci, ale popatrz przykladowo na tomshardware. IMHO najlepszy LCD na rynku za takie pieniadze (1.9k PLN !). A nie dosc, ze ma fenomenalna jakosc obrazu, to i wysmienite wyposazenie !

Sam bym kupil, gdyby... Musze przechandlowac nerke - nie chce ktos :?: W dobrym stanie :!: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na http://www.monitor.pl/ sa 2 nowe i ciekawe 17", a co najważniejsze matryce nowej generacji z czasem reakcji 16ms

Acer 732 (Aluminiowa obudowa) cena 2477

ViewSonic VP171B cena 2 735

na dzień dzisiejszy to jedyne 17" z takim czasem reakcji, więc gry filmy i te sprawy, jeżeli miałbym wybierać wziąłbym ViewSonic.

W moim przypadku czekam na z dawna zapowiadane Neovo S-217

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...