K@zik Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Witam Myslę nad tymi płytami pod Ryzen 2600, którą byście doradzili, wszystkie to koszt około 550 zł 1. ASUS ROG STRIX B450-F GAMING 2. Gigabyte B450 AORUS PRO 3. MSI B450 GAMING PRO CARBON AC Dziękuje serdecznie za wszelkie rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) Długo się ostatnimi dniami nad tym zastanawiałem i to co szczerze mogą Ci doradzić, to na pewno nie AORUS, oczom nie wierzyłem jak widziałem testy temperatury na sekcji zasilania, płyty za 300 zł radziły sobie o wiele lepiej. Pozostałe dwie to bardziej kwestia tego, która Ci się z wyglądu podoba, obie bardzo dobre, możliwe że MSI troszkę lepsze do kręcenia. Ja w końcu zamówiłem X470 PRIME PRO, bo założyłem, że za 2 lata kupię nowego Ryzena, więc przyda się coś lepszego. Edytowane 12 Października 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 2 godziny temu, Firedash napisał: Długo się ostatnimi dniami nad tym zastanawiałem i to co szczerze mogą Ci doradzić, to na pewno nie AORUS, oczom nie wierzyłem jak widziałem testy temperatury na sekcji zasilania, płyty za 300 zł radziły sobie o wiele lepiej. Pozostałe dwie to bardziej kwestia tego, która Ci się z wyglądu podoba, obie bardzo dobre, możliwe że MSI troszkę lepsze do kręcenia. Ja w końcu zamówiłem X470 PRIME PRO, bo założyłem, że za 2 lata kupię nowego Ryzena, więc przyda się coś lepszego. Dzięki za tego AORUSa. Skąd wziąłeś to info o temperaturach? B450 i X470 to tak naprawdę różnica czy masz SLI czy nie. Dałem sobie max około 500 zł. Uważam że bez sensu jest dopłacać, zawsze pojawi się coś nowego itd..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Nie wiem czy dobrze się wklei, bo jestem na komórce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Zdecydowałem się na MSI B450 GAMING PRO CARBON AC. Czekam aż będzie w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Polecam przejrzeć to forum: https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html#x470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Te tabelki są bardzo fajne, sam często je przeglądam, ale w przypadku b450 bardziej trzeba patrzeć na testy bo jedna 4 fazowa sekcja nie jest równa innej 4 fazowej sekcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Biorąc pod uwagę test z HU, tabelkę i moje doświadczenia bym postawił na ASRock'a Gaming K4 lub Pro4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Ale Ryzen 2600 podrożał....... zawsze wiatr w oczy.....i moje MSI Carbon brak w sklepach, no nic, czekamy.... Edytowane 14 Października 2018 przez K@zik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Nie wiem, w jakim sklepie planujesz zakupy, ale może warto rozejrzeć się jeszcze gdzie indziej. https://www.ceneo.pl/61936570 Ryzenek 2600 w np esc.pl jest za 735 zł, sprawdź, czy też tam płytkę dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Jak w temacie coś oprócz Aorus'a pod ram 2x8 3000 i grafike 1070 do 500zł (dobrym dzwiękiem i żeby była na jakiś czas) Coś polecicie? Jakieś plusy minusy? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@zik Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Poczytaj wyżej, decydują detale, temperatura, sekcja zasilania itd, ciężki wybór..... Zdecydowałem się na MSI, ale jak jej długo nie będzie to zaryzykuje i wezmę Aorusa..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...