termosu Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) Witam Zrobiłem taka konfigurację Zestaw PC Procesor, grafika i obudowa raczej zostaje, problem mam z doborem płyty i ramu. Ogólnie chce się zmieścić w nie całym 4k zł. Komputer będzie służył do gier blizzardowskich, grafika i czasami obróbka wideo i audio. Zasilacz planuje kupić seasonic focus plus gold 450w. Zastanawiam się czy chłodzenie boxowe będzie wystarczające i czy dokupić pastę, procesor chyba nie będzie podkrecany I możliwe że go zmienię w przyszłości. Pozdrawiam Edytowane 13 Października 2018 przez termosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Boxowe chłodzenie jest głośne :/ Zobacz zestaw tu https://www.x-kom.pl/lista/r0l9lfrdm za ~3,900 zł z Ryzen i 1060 + SSD ale MLC :) Dałem jeszcze chłodzenie fortis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Takie coś się złożyło :) Gigabyte B450 AORUS PRO AM4 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, AM4, BOX GoodRam 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Iridium X (black) SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 Toshiba P300 2TB 64MB cache SATA600 7200rpm SilentiumPC Regnum RG4T RGB Pure Black GTX 1070 MSI GeForce Gaming X 8GB (używka z gwarancją 24m) - allegro na raty i zasilacz Seasonic FOCUS Plus 550W Gold SSD mam od znajomego Całośc wyszła jakieś 4000zł i wydaje mi się że ujdzie jak za te pieniądze Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Gigashita bym darmo nie chciał. Weź ASRock'a B450 Pro4 lub Gaming K4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 46 minut temu, radiergummi napisał: Gigashita bym darmo nie chciał. Weź ASRock'a B450 Pro4 lub Gaming K4. Aż takie dziadostwo? A na przykład te poniżej? Asus Prime X470-Pro MSI X470 GAMING PLUS Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING W sumie dziś zamówiłem ale może da się zamienić bo nie wysłali, tak do 650zł co polecisz z lepsza sekcja zasilania i zeby bylo na parę lat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Gigabyte robi fatalne biosy i ich support to dziadostwo. Z MSI pod Ryzena też mam nie miłe doświadczenia. Wybierałeś z B450 to wybierz jedną z podanych przeze mnie propozycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2018 A jak wypada MSI B450 Tomahawk vs Asus Prime X470-Pro? COś czytałem że się niczym nie różni a i nawet me lepsze chłodzenie i ogólnie dobra płyta jak na MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...