kemsai Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Dzień dobry. Ostatnio zmieniłem system operacyjny na laptopie z Ubuntu 18 na Windows 10. Niestety po instalacji Windowsa system nie jest bootowany automatycznie. Ciągle pojawia się logo "Lenovo" po czym gaśnie i tak w kółko. Dopier gdy kliknę F12 i wybiorę w Boot Menu : Windows Boot manager to odpala mi system. W opcjach BIosa próbowałem zmieniać Secure Booty, z Legacy na UEFI, ale nic nie pomaga.. co może być przyczyną? Dodam jeszcze, że instalowałem windows 2 razy i w obu przypadkach to samo. Pozdrawiam Edytowane 13 Października 2018 przez kemsai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazzyIwan Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Czy dysk twardy masz sformatywany w GPT? Do uefi wskazane gpt, możliwe że masz mbr stąd dziwne zachowanie podczas bootowania gdy masz włączone secure boot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemsai Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Mam dwa dyski. Oba są w GPT :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemsai Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Naprawiłem. Przeinstalowałem Windows z MBR zamiast GPT, i używam Legacy zamiast UEFI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...