mdrx Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Hej, otóż nie dawno zakupiłem sobie nowy telefon - Xiaomi Redmi Note 5. Wszystko śmiga jak należy jednak denerwuje mnie 1 rzecz - tylni czytnik linii papilarnych. Za każdym razem, gdy wkładam telefon do kieszeni dotykam przypadkiem sensora i podświetla mi się ekran. Najgorsze jest to że w ustawieniach nie można go całkowicie wyłączyć. Zna ktoś może sposób jak można go permanentnie wyłączyć? Nie używam tego czytnika i jest dla mnie zbędny, bezużyteczny, a tym samym przeszkadzający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
direct39 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Nie mam już telefonu z MIUI, ale pamiętam, że gdzieś w ustawieniach jest do włączenia opcja, która nie pozwala odblokować ekranu, gdy czujnik zbliżeniowy jest zakryty (czyli telefon jest np. w kieszeni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuhi Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Ustawienia>Ekran blokady i hasła>Ustawienia zaawansowane>Tryb kieszonkowy>Włącz Działa mi na Note 4, nie odblokowuje telefonu za pomocą dotyku ekranu. Nie wiem jak ma się sprawa z odblokowaniem czytnikiem linii, ani razu mi nie odblokował się w kieszeni po włączeniu tej opcji, a mam włączone odblokowanie odczytem palca. Może warto nad jakimś etui pomyśleć? Edytowane 14 Października 2018 przez Zuhi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...