uglukha Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Hej, szybkie pytanie. Mam już zajęte ma płycie głównej wejście SATA 3, a potrzebuję dołożyć dysk. Zostały mi wolne SATA 2. Czy każdy dysk SATA 3 będzie działał ze złączem SATA 2? Wtyczka, po szybkim googlowaniu, wydaje się być taka sama i SATA3 jest teoretycznie zgodne wstecznie. Płytę mam taką jak by co: https://pl.msi.com/Motherboard/B75AG43/Specification Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Mam w pracy stare PC (chyba z ~10 lat) mające SATA2 i np. Crucial MX300 275GB, który ma SATA3 działa w nich doskonale. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Wszystkie dyski w SATA3 działają na starszych kontrolerach, tylko w specyfikacji tych kontrolerów czyli SATA3 bedzie działała jak SATA2 a jak włożysz do SATA (1) to będzie działała jak SATA (1). Wtyczki te same od 1 do 3. Edytowane 15 Października 2018 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uglukha Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2018 Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...