cinciol Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Hej, jestem posiadaczem wymienionej w tytule płyty, zakupionej już dość dawno na morelach i powoli zabieram się za upgrade systemu, zostając jednak na razie przy starym procku i mobo. Chciałem natomiast wreszcie kupić sobie SSD i tu zauważyłem, że moja płyta posiada gniazdo M.2, ale nigdzie nie mogę się dopatrzeć(na morelach ani u MSI) specyfikacji, a samemu nie znam się na tyle, by stwierdzić co to za typ. Podejrzewam, że są wśród was tacy, którym wystarczy jeden rzut oka żeby zrozumieć co to za gniazdo i byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mnie uświadomił jaki dysk mogę w nim zamontować i czy jest to warte zabawy zamiast zwykłego sata 2,5" :) Pozdrawiam. https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z97-guard-pro-z97-dualddr3-1600-sata3-raid-dvi-vga-dp-atx-z97-guard-pro-640727/ Zdjęcie pochodzi stąd i to chyba jedyne informacje jakie potrafiłem znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Taki jak w moim ausie z97 pro, czyli nvme na szynie pcie x2. Obsłuży zarówno ssd nvme jak i sata3. Tyle że nvme nie będzie latał z pełną prędkością(np taki 960evo) a będzie przykrojony do 10gb/s, czyli w realu do ~~1000 odczyt 800 zapis...chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...