Forge Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Witam. Mieszkam w akademiku. W pokoju mam jeden port internetowy do którego mam podłączony router. I nie wiem czy na takim internecie przez WiFi jest bezpiecznie wchodzić na swoje internetowe konto bankowe. Trochę się już nasłuchałem że ktoś wszedł na nie swoim domowym internecie na internetowe konto bankowe i mu je okradli. Teoretycznie mam jeszcze drugą możliwość, na smartfonie mam internet z transmisji danych i ewentualnie mogę sobie zrobić hotspota z smartfona i udostępnić ten internet z transmisji danych dla komputera i wtedy na komputerze mógłbym sobie wejść na internetowe konto bankowe. Która z tych opcji jest w 100% bezpieczna, internet z akademika, czy transmisja danych z sieci komórkowej? Jeśli żadna z tych możliwości nie jest w 100% bezpieczna to muszę poczekać do weekednu aż wrócę do domu i wtedy na moim domowym internecie zrobię sobie przelew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolercoster Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 W dużym uproszczeniu i zakładając że system jest "czysty", to bezpieczniej jest udostępniać połączenie z telefonu komórkowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...