grzechuk Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 po przeszlo 7 latach konsolowania i laptopowania zdecydowałem się złożyć porządnego pieca jestem na etapie planowania, ale raczej będzie to ryzen 7 i gf1070, doradzicie mi z obudową? warunki: brak ledów i okna - nie potrzebuje tego pod biurkiem piwnica - raczej bedzie zasilacz z odpinanymi przewodami minimalistyczna - wystarczy włącznik i reset - resztę bedę przenosił hubem do biurka prawdopodobnie bede montowal gotowe chlodzenie wodne, wiec miejsce pod chlodnice bede celowal w duze mobo, wiec rozmiar calosci nie ma znaczenia - moze byc duza nie sledzilem tematu od dluzszego czasu - widze, ze teraz szał jest z szybami i oswietleniem, ciezko cos klasycznego znalezc aha budzet 500pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Ja mogę Cię nakierować na obudowy Be Quiet, cechują się minimalizmem i mają dobre, ciche wiatraki. Ps. Ciekawi mnie po co Ci piwnica skoro nie chcesz okna. Edytowane 25 Października 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) https://www.x-kom.pl/p/400556-obudowa-do-komputera-fractal-design-define-r6-czarny.html Ta według mnie jest idealna. Solidna obudowa, cholernie minimalistyczna i z 3 porządnymi wiatrakami, w stosunku do Be Quiet ma ten plus, że ma lepszy przepływ powietrza. Obie firmy mocno celują w odbiorców stawiających na nieprzekombinowany wygląd. Edytowane 25 Października 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Thermaltake Supressor F31 Tempered Glass Edition.Luba inna tej firmy.Nie ma chyba innej firmy która wspiera modding jeśli chodzi o obudowy komputerowe.Jeśli ktoś na poważnie traktuje chłodzenie wodne to zdecydowanie powinien zwrócić swoją uwagę na ich ofertę. https://www.morele.net/obudowa-thermaltake-supressor-f31-tempered-glass-edition-ca-1e3-00m1wn-03-1124253/ Edytowane 26 Października 2018 przez Kronan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Czytałeś w ogóle założenia autora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) dziekuję za rady... mój typ na szybko to: link 150pln taniej niż opcja Firedasha... mniejsza, ale chyba wystarczy... Edytowane 26 Października 2018 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Obczaj Define C. Znacznie mniejsza, a chłodnica wejdzie i na froncie i na topie. No i taniej. "bede celowal w duze mobo, wiec rozmiar calosci nie ma znaczenia - moze byc duza" - Zupełnie nie rozumiem co masz na myśli. Jest jeszcze Define Mini C, która jest niższa o tyle ile mają wysokości 2 śledzie kart rozszerzeń. Edytowane 27 Października 2018 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 duże mobo - kilka slotów rozszerzeń - muzyczna, wifi, tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...