Blady.666 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 Witam, Chciałbym zmienić podstawowe komponenty w moim komputrze, coby montaż i render w Adobe Premiere przebiegał sprawnie i przyjemnie, a i pogiercować czasem można było. Wybrałem sobie taki zestaw: AMD Ryzen 7 2700 Palit GeForce GTX 1070 MSI B450 TOMAHAWK G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL16 Reszta bebechów to przeszczep ze "starej" jednostki, ewentualnie zasilacz zmienię w późniejszym czasie. Macie może jakieś propozycje, biorąc pod uwagę, że 70-80% czasu pracy to będzie praca w Premiere i montażu/renderze filmów h.264 FHD/4K? Może proc za słaby? Może grafika za mocna? Może ramu za mało? A może płyta zbyt słaba? Proszę o konfrontację z wybranym zestawem. Nie ogarniam do końca wymagań i preferencji jakie stawia przede mną pakiet Adobe, a zależy mi na tym, żeby to działało jak w zegarku i wyciskało ostatnie soki z wyż. wym. komponentów. Pozdrawiam, Blady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady.666 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 Sapphire Radeon 7850 2GB Co do chłodzenia to mam Bequiet Dark Rock 3, więc aż tak bardzo się ten proc nie zagrzeje. W przypadku Threadripperów przeraża mnie koszt całej platformy, a i jednak potencjał gejmingowy też by się przydał, bo co jak co, ale Cyberpunka 2077 za cholerę nie odpuszczę :D Druga sprawa, że (z tego co wyczytałem) bardzo miło byłoby wymienić grafikę na coś od Nvidii, bo Premiere bardzo lubi się z rdzeniami CUDA. No i kurde nie wiem na czym się skupić najmocniej - CPU/GPU/ilość RAM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...