krix Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Cześć! Czy możecie rzucić okiem na tak dobrany zestaw i zaproponować ewentualne zmiany? Komputer do użytku codziennego i gier na monitorze FHD. https://www.morele.net/inventory/info/dbb36d0c/ Myślałem o dopłaceniu do GTX 1070Ti ale ta cena wydaje mi się podejrzana: https://xtreem.pl/karty-graficzne/964-zotac-geforce-gtx-1070ti-8gb-bulk-zt-p10710j-10b.html Jeśli jednak jest legitna to czy taki zasilacz wystarczy? Rozważałem też odłożenie sobie kupno karty na miesiąc lub dwa ale chyba nie zanosi się na jakieś wielkie zmiany w cenach. Z góry dzięki za opinie! Edytowane 4 Listopada 2018 przez krix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Rzeczywiście cena podejrzanie niska za 1070ti. Odłożenie kupna karty na miesiąc/dwa, hmm do tej pory każdego roku im bliżej Świąt tym ceny wyższe, ale zbliża się Black Friday i może pokazać sie jakaś dobra promocja. Obserwuj ceny bo bywa tak, że tydzień/dwa przed BlackFriday niektórzy ceny podnoszą by następnie "zrobić promocję". Zasilacz spokojnie wystarczy. Ogólnie zestaw ok. Czy w jakimś konkretnym celu potrzebujesz tak szybkiego zapisu/odczytu jak na SSD NVMe ? Jeśli nie, to osobiście podmieniłbym na SSD ~500GB SATA3 w podobnej cenie. Edytowane 5 Listopada 2018 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Po tyle te karty chodzą, po prostą są to najprostsze wersje, bardzo głośne i gorące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Po wyglądzie widać że karta to referent , jak ktoś się nie bawi w wodowanie to unikać , głośne i gorące . Lepiej dopłacić do czegoś z autorskim chłodzeniem , najlepiej z 2 lub 3 wentylatorami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krix Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Dziekuje za odpowiedzi :) Na chwile obecną zestaw wyglada tak: https://www.x-kom.pl/lista/73kd4smk2 + używany Gigabyte gtx 1070ti od znajomego z 12mies. gw. Czy można tu jeszcze na czymś przyoszczędzić nie tracąc na jakości/wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Zasilacz spokojnie 500-550W wystarczy do tej konfiguracji z gtx1070/1070ti SSD w linku z xkom to nie najlepszy wybór. Pisząc wyżej o SSD w zbliżonej cenie do evo, którego podałeś w pierwszym linku miałem na myśli np cruciala MX500 500GB za 360zł (na dzień dzisiejszy jeden z najbardziej opłacalnych na SATA3) Ty wybrałeś teraz gorszy model od wersji pierwotnej... z równie małą pojemnością. .... i grzech nie kupić ~500GB przy takich dobrych cenach SSD https://www.morele.net/configurator/redirect/405726 2655 zł W xkom to samo za 2685zł Edytowane 6 Listopada 2018 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krix Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Na dysku przyciąłem żeby wystarczyło na gpu :( to tylko na chwile, po nowym roku kupię już jakiś konkretny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Rozumie. Różnica w cenie zestawu Twojego i mojej propozycji to 70zł. Szkoda bo ten MX500 Cruciala albo EVO 860 Samsunga 500GB to dobre wybory w takich cenach. A do tej pory bywało tak, że im bliżej Świąt tym ceny rosły. Masz może dysk ze starego PC nawet HDD? Mógłbyś użyć takiego i później sklonować dane na nowego SSD. Poczekaj na sugestie innych forumowiczów. Edytowane 6 Listopada 2018 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...