Bejbas Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam wszsytkich, szykuję się na zmianę sprzętu a dokładnie pamieći Ram, CPU oraz MOBO. Co do samego CPU oraz pamięci nie mam problemu: I5 8600K (OC obowiązkowo) oraz: G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V Black CL16 (2x8GB) Największy problem mam z płytą główną. Płyt w przedziale 800-1300 jest sporo a szukam płytki z dobrą sekcja zasilania. Moja propozycja: Gigabyte Z390 AORUS MASTER ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Polecam Asrock z390 taichi bezproblemowa płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Kiedyś ludziom starczyła płyta za 250-400zł...teraz w czasach "premium" już nie wystarcza.. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez B@nita 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 @B@nita No niestety te czasy bezpowrotnie minęły, a pamiętam do dziś swojego ASrocka za około 200zł :) Czy nawet Foxconna P35A-S za około 500zł. Teraz sam się zastanawiam nad ASUS ROG Strix Z390-E ale widzę nikt nie chce podpowiedzieć koledze więc podbiję jego temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2019 @hef44 Z390 Aorus Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dzięki wezmę pod uwagę, a jeszcze myślę o Maximus Hero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Taichi zdaje się mają jedne z solidniejszych sekcji zasilania. No i OC jest spoko, przejrzyste UEFI. I dobrze się ramy kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 Tak czytałem anglojęzyczne fora to raczej dużo entuzjazmu dla ASUSów nie było, więc zastanawiam się nad Aorus Master i Taichi/Taichi Ultimate i może MSI Carbon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 MSI MEG Z390 ACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Sam mam z390-i od Asusa i nie narzekam. 9900k leci na 5GHz a ram ciągnie spokojnie do 4000MHz. Choć to ITX a taki rozmiar nie każdego interesuje ;) Edytowane 2 Lutego 2019 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Aktualnie mam Maximus Ranger VIII i jakoś nie do końca jestem zadowolony bo często zdarza się, że komp przy włączeniu, muszę go wyłączać i tak za 2-3 razem dopiero startuje. Obecnie najbardziej skłaniam się ku MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...