ReedVega Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Witam. Przymierzam się powoli do zakupu nowego monitora. Zamiast korzystać z klasycznych rozwiązań, chciałbym spróbować czegoś nowego, czyli 144Hz, zakrzywienie itd. Monitor do zastosowań ogólnych, w tym gry. Trzymałbym się raczej przekątnej do 24" Full HD. Zależy mi też na tym, aby miał regulowaną wysokość. Budżet tak do 1300 zł max. Na chwilę obecną wypatrzyłem takie monitory: AOC C24G1 MSI Optix MAG241C MSI Optix MAG24C Samsung C24FG73FQUX Może ktoś posiada jeden z powyższych i mógł się wypowiedzieć? A może zainwestować jeszcze w coś innego? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Z wybranych przez Ciebie najbardziej polecałbym Ci Samsunga C24FG73FQUX, chyba najlepszy do wszystkiego - 144Hz + FS i minimalny czas reakcji dobrze sprawdzą się w grach, kąty widzenia i kolory (zwłaszcza świetnie oddana czerń) przydadzą się przy filmach i serialach. No i znajdziesz go poniżej 1100 zł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReedVega Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) 3 godziny temu, hamisz napisał: Z wybranych przez Ciebie najbardziej polecałbym Ci Samsunga C24FG73FQUX, chyba najlepszy do wszystkiego - 144Hz + FS i minimalny czas reakcji dobrze sprawdzą się w grach, kąty widzenia i kolory (zwłaszcza świetnie oddana czerń) przydadzą się przy filmach i serialach. No i znajdziesz go poniżej 1100 zł Przejrzałem kilka recenzji i raczej się będę nastawiał na tego Samsunga C24FG73. Trochę boli fakt, że producent daje tylko 2 lata gwarancji (zamiast 3 jak producenci ww. monitorów). Z ciekawości jeszcze zapytam, czym się różni FG73 od FG70? Widziałem, że idzie go dostać za 100 zł więcej. Edytowane 18 Listopada 2018 przez ReedVega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 5 minut temu, ReedVega napisał: Z ciekawości jeszcze zapytam, czym się różni FG73 od FG70? Widziałem, że idzie go dostać za 100 zł więcej. FG73 ma wyższy współczynnik pokrycia RGB - lepsze kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...