tomaszszamot Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Witam Panów, Potrzebuje poskładać sprzęt do biura, grać na tym nikt nie będzie, ja mocno zardzewiałem w tematach komputerowych wiec zwracam się do ekspertów :). Co potrzebuje: Stacjonarka Ogarnianie 2 monitorów FHD - na zasadzie rozszerzonego pulpitu Trochę pracy w cadzie 2D, mikroskopijne ilości 3D (odpalenie modelu maszyny, bez wprowadzania modyfikacji itp) Budżet do 1,5-1-7k na wszystko poza monitorami i peryferiami, im mniej tym lepiej :) Nowe części - optymalnie z jednego sklepu Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Zakładam, że bez systemu. Jeśli tak to polecam. https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2018?page=0,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszszamot Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) 16 minut temu, barwniak napisał: Zakładam, że bez systemu. Jeśli tak to polecam. https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2018?page=0,2 Dziękuję za odpowiedz :) Ano bez systemu - chyba muszę kopić go osobno Oglądałem polecane zestawy na samym początku, wydawalo mi sie ze one sa robione głównie pod gry dlatego tez postanowiłem pospamować na forum :) Czy zintegrowana grafika pociągnie cada? Inna sprawa ze obiło mi sie o uszy ze AMD pod cada sprawdzają sie gorzej od Intela Inna sprawa - będa podpięte dwa monitory - nie ma płyt głównych z 2 dvi? Edytowane 18 Listopada 2018 przez tomaszszamot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 To APU jest mocniejsze od GPU Intela. jak możesz to bierz ten zestaw z Ryzen 5 2400G (polecają tam jako alternatywę), ale to trochę podroży. Poza tym licencja nawet na Win 10 Home (najlepiej brać na box na pendrive) wywinduje cenę powyżej 2000zł Jeśli akceptujesz taką cenę to bierz, nie pożałujesz w tym budżecie, a jak nie to zostaje Ci zamienić SSD na HDD, ale według mnie zdecydowanie nie warto. Wolę ten zestaw z Ryzen 3 2200G BOX + SSD jak Ryzen 5 2400G + HDD. Jeśli liczyłeś z Win 10 do 1700zł, https://www.morele.net/system-operacyjny-microsoft-windows-10-home-pl-32-bit-64-bit-usb-kw9-00497-1670223/ to nic nowego (sensownego) się nie da złożyć. Bo 4GB RAM + HDD i najtańszy Pentium, to nie do autocad w roku 2018. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszszamot Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Tak zrobie, wezme ten zestaw z Ryzen 5 2400G i to wino na usb (komp na firmę wiec trzeba). Na ramie ani ssd nie będę oszczędzał :) Jedyne co mnie zastanawia to jak w takim zestawie podpiac dwa monitory - jeden na dvi a drugi na d-suba? Takie cos pojedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy65 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 przeca masz hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...